Canlı Ders Saati Azaltılmalı

Okullarda öğrencilerin haftalık 30-40 saat canlı ders almaları planlandı. Uzaktan eğtim sürecinde bir çocuğun EBA tv  yayınlarını izlemesi ayrıca her gün ilkokullarda 6, ortaokullarda 7, liselerde 8 saat canlı derse katılması, üzerine birde EBA’dan verilecek ödevleri yapması  günlük 8-10 saat ekran karsısında durmalarını gerektirir. Çocukların ekran karşısında bu kadar kalması sağlıklı değildir. 

Canlı derslerin sayısı azaltımalı, konular sadece kritik kazanımları kapsayacak şekilde düzenlenmelidir. 

İlkokullarda 2 ders  EBA TV + 2 canlı ders yapılması yeterli olur. Dersler yarımşar saat olduğu için çocuklar günlük 2 saat ekran karşısında kalır. Ödevlerle birlikte bu süre  ikibuçuk  saati geçmemelidir. Bu şekilde cumartesi günleri de dahil edilirse haftada 12 canlı ders işlemiş olur. 12  saat Eba TV yayını ile birlikte haftada toplam 24 ders eder. 

 Ortaokullarda 2 ders EBA TV +  3 canlı ders yapılmalı, ekrana maruz kalma süresi ödevlerle birlikte  üç  saati geçmemelidir. Bu şekilde cumartesi dahil haftalık 18 canlı ders olur. 12  saat Eba TV yayını ile birlikte haftada toplam 30 ders eder. 

 Liselerde  2 ders EBA TV+ 4 canlı ders yapılmalı, ekrana maruz kalma süresi ödevlerle birlikte  dört saati geçmemelidir.  bu şekilde cumartesi dahil haftalık  24 canlı ders olur. 12  saat Eba TV yayını ile birlikte haftada toplam 36 ders eder. 

Canlı dersler telafi eğitiminde yapıldığı gibi ilkokul, ortaokul ve liseler için farklı saat dilimlerine ayrılmalı, evdeki bilgisayarı ilkokul, ortaokul veya liseye giden kardeşlerin kullanması mümkün kılınmalıdır. Bu durum aynı zamanda  EBA altyapısını da rahatlatacaktır.

Doğan CEYLAN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.