Meclis'te bıçak sırtı denge

Meclis'te bıçak sırtı denge

AK Parti, 295 milletvekiliyle Meclis'te büyük çoğunluğu elinde bulundururken, Meclis'teki oturumlar ve özellikle komisyonlardaki sandalye dağılımında bıçak sırtı bir denge söz konusu olacak

Meclis Başkanı'nın AK Partili bir isim seçilmesi halinde AK Parti'nin sandalye sayısı bir eksilmiş olarak sürekli 294 üzerinden hesaplanacak. Anayasa değişikliği ile ilk kez uygulanan ittifak düzenlemesinin detayında, bir partiye üye bir kişinin, partisinden istifa etmeden başka bir parti listelerinden milletvekili seçilebilmesine olanak tanınmıştı.

KRİTİK RAKAM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bu kapsamda AK Pati listesinden milletvekili seçildi. AK Parti listesinden Meclis'e girmesine rağmen Mustafa Destici, BBP'nin milletvekili olarak ayrı sandalyeye sahip görünecek. Meclis Genel Kurulu'nun oturumlarını AK Partili başkanvekilinin yönettiği durumlarda da bir kişi eksileceği için AK Parti'nin eksiği, Meclis'teki karar alma süreçlerinde dengeleri kritik hale getirecek. Komisyonlardaki çoğunluk dengesi de bu nedenle AK Parti açısından kritik bir aşamada olacak. 295 sandalye ile AK Parti komisyonlarda yarı yarıya bir sayıya sahip olabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.