Mehmet Şevket Eygi vefat etti

Mehmet Şevket Eygi vefat etti

Türkiye’nin önde gelen mütefekkirlerinden Mehmet Şevket Eygi vefat etti. Eygi’nin cenazesi Cumartesi günü ikindi namazını müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacak.

Gazeteci, yazar ve Bedir Yayınevi sahibi Mehmet Şevket Eygi, 86 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Eygi, dün akşam 22.30’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Uzun yıllardır Milli Gazete’de köşe yazarlığı yapan Eygi’nin cenazesi bugün ikindi namazının ardından Fatih Camisi’nden kaldırılarak Kozlu Mezarlığı’na defnedilecek.

Eygi’nin vefat haberinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı. SAADET lideri mesajında, “Milli Gazete yazarı, kıymetli mütefekkir ve ilim adamı Mehmet Şevket Eygi’nin ahirete irtihal ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. İrfan ve hakikat yolunda bir ömür geçiren merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN’DAN MESAJ

Mehmet Şevket Eygi’nin vefat haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı. Erdoğan, “Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mehmed Şevket Eygi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

MEHMET ŞEVKET EYGİ KİMDİR?

1933 yılında Zonguldak’ta doğan Mehmet Şevket Eygi Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1970’lerde yayınladığı günlük Bugün Gazetesi ve haftalık Yeni İstiklal ve Büyük Gazete’nin kapanmasının ardından Son Havadis ve Son Çağrı dahil çeşitli yayın organlarında makaleleri yayımlandı. Halen Millî Gazete’de köşe yazıları yazıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.