Memur enflasyon zammı buruk rekora koşuyor!

Memur enflasyon zammı buruk rekora koşuyor!

Memur enflasyon zammı buruk rekora koşuyor! Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisi için oluşan enflasyon farkı artmaya devam ederken toplu sözleşmelerin düşük zamları önümüzdeki yıl da konuşulacağa benziyor.

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisi için oluşan enflasyon farkı artmaya devam ederken toplu sözleşmelerin düşük zamları önümüzdeki yıl da konuşulacağa benziyor.

MEMUR MAAŞLARI SAVUNMASIZ KALMASIN

Dün doktorlar için açıklanan 2500 TL ile 5.000 TL zam tartışması kulisleri hareketlendirmiş ve bugün tüm sağlık çalışanlarına zam yapılacağı yönünde haberler yer aldı. Memurların son üç yıl içindeki kayıpları ise her geçen gün arttığı gibi gelecek iki yılık toplu sözleşmede bu yılın bitiminde kendisini sert bir şekilde gösteren enflasyon karşısında savunmasız kalacak gibi duruyor.

ENFLASYON MEMUR MAAŞLARINI EZDİ

Tabiki kesin hesap işlemleri gelecek yılın enflasyon rakamları ile gerçekleşecek olsada ekonomisterin beklentileri yıllık yüzde 20'leri aşan enflasyon rakamları. Memurlar ise kümülatifte gelecek yıl sadece yüzde 8,68 zam alacaklar.

MEMURLAR İÇİN YÜZDE 7,22 ENFLASYON FARKI OLUŞTU

Bilindiği üzere, toplu sözleşme gereğince memurlar, 2021 yılının ikinci altı ayı için yüzde 3 zam aldı. 2022 yılı Ocak ayında yüzde 5 zam alacak olan memurların enflasyon farkı şimdiden toplu sözleşme zammını geçti.

---*Temmuz ayı enflasyonu yüzde 1,80,

---*Ağustos ayı enflasyonu yüzde 1,12,

---*Eylül ayı enflasyonu yüzde 1,25

---*Ekim ayı enflasyonu 2,39

---*Kasım ayı enflasyonu da 3,51 oldu.

SON BİR AY KALDI

4 aylık enflasyon yüzde 10,22 rakamına ulaştı. Aralık ayı ile beraber enflasyon yüzde 3'ü geçerse geçilen miktarda memurlar zam alacak. Memurlar için şuan yüzde 7,22 enflasyon farkı oluşmuş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum