Memur-Sen, Hükümetin Yeni Teklifini Reddetti: Müzakereye Uygun Değil

Memur-Sen, Hükümetin Yeni Teklifini Reddetti: Müzakereye Uygun Değil

Hükümetin yeni zam teklifi için, ''Yeterli zam oranı yok, müzakereye uygun değil' değerlendirmesinde bulunan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, müzakere sürecinin ise 2 gün uzatılması yönünde çağrıda bulundu.

Hükûmet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulundu.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın sunulan zam teklifi hakkında açıklamalar yaptı. Yalçın, "Teklifte yeterli zam oranı yok, müzakereye uygun değil. Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığını gösteriyor" dedi.

Yalçın'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Masanın çözüm üretme kapasitesini merkeze koyan, uzlaşmayla sonuçlanması için sürece katkıda bulunan kurumlara müteşekkiriz. Bu olumlu yaklaşımlara rağmen ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz. Toplu sözleşme masası için ya yetki kullanılmalı ya da yetki devri yapılmalı. Mesafe alamadık, sözleşmeye imza eşiğinin uzağındayız

Hakeme başvuru için bir gün yeterli diyoruz. Müzakare süresi uzatılmalı. Masada mesafe alamıyoruz. Süre yetersizliği masada kendini belli ediyor. Bir gün hakem, iki müzakare olsun.

Hükûmet tarafından atılan adımı yetersiz gördüğümüzü söyleyerek, yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz.

Biz inanıyoruz ki kamu işveren heyeti Memur-Sen'in örgütlü gücü ile eylem yapma kapasitesini değil masadan müzakere ile sonuç üretme yeteneklerini devreye sokacak teklifleri gün içinde sendikamıza iletecektir. Bu çerçevede gün içinde yaşanacak gelişmeler, alınan kararlar teşkilatımıza anında yansıtılacaktır.

Sürenin yetersizliğini masada birkaç defa ifade ettik."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.