Memur-Sen Yönetimi Başbakan Yıldırım'ın İftar Davetine Katıldı

Memur-Sen Yönetimi Başbakan Yıldırım'ın İftar Davetine Katıldı

Memur-Sen ve bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri Başbakan Binali Yıldırım'ın, Çankaya Köşkü'nde verdiği iftara katıldı.

Memur-Sen ve bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri Başbakan Binali Yıldırım'ın, Çankaya Köşkü'nde verdiği iftara katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, iftarda yaptığı konuşmada, çalışma hayatının vazgeçilmezi olan memur, işveren ve işçi bütün paydaşları bir arada görmekten, aynı iftar sofrasında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazanın ülkeye, millete, İslam alemine ve insanlığa hayır ve bereket getirmesini dileyen Yıldırım, "Ümit ediyoruz ki bu ramazan uyanışa, coğrafyamızda yaşanan acıların son bulmasına vesile olur, bütün insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirir." ifadesini kullandı.

Şenyayla'da üç, Şırnak Şenoba'da 13 askerin dün şehit olduğunu hatırlatan Yıldırım, elim helikopter kazasında ve 15 Temmuz'da şehit olanların yanı sıra vatan savunmasında gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen bütün şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi. Başbakan Yıldırım, "Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın." dedi.basbakaniftarsalon1Siyasetçiler ve sendikacıların ortak kaderi paylaştığını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Çok partili demokrasiyle birlikte sendikal hareket eş zamanlı gelişme göstermiştir. Her darbe döneminde kapısı ilk çalınanlar sendikacılardır, siyasetçilerdir. O güne kadar elde edilen kazanımları ellerinden alınanlar hep bizler olduk. Bu durum bizlerin ortak paydasıdır. Bunun altını özellikle çizmek isterim. Diğer ortak yanımız da her lüzumu halinde demokrasi mücadelesini birlikte vermektir. Sendikal mücadele ile siyasi mücadele her alanda kesiştiği için sizlerle aynı işi yapıyor, aynı endişeleri yaşıyor, aynı gururu paylaşıyoruz. Bizim davamız umudu, ekmeği, adaleti büyütmek, çoğaltmak. Siyasetten de murat, sendikadan da murat, eşrefi mahluk olan insana hizmettir. O yüzden son 15 yıl içinde iktidarımızın en temel prensibi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'. Bu bizim icadımız değil, altı asırdan fazla üç kıtada hüküm süren ecdadımızın Osmanlı'nın ortaya koyduğu evrensel bir ilkedir."

"Mücadelenin Sürekli Olması Esastır"

Emeği, alın terini en mukaddes değer olarak gördüklerini, insan onurundan, helal lokmadan daha değerli hiçbir şey olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Bütün tartışmaları bir kenara bırakarak aşımıza, işimize, ülkemizin gelecek hedeflerine odaklanmalıyız. Demokrasimizi ve milletimizin aydınlık geleceğini korumak için aynı şuurla birlikte çalışacağız, bunu birlikte başaracağız. Bu uğurda hepimize düşen önemli görevler var. Bu görevleri yerine getirmenin gayreti içindeyiz." şeklinde konuştu. Başbakan Yıldırım, Türkiye'de, demokrasi mücadelesinin yalnızca bir kesimin işi olmadığını, bütün toplum paydaşlarının ortak amacı, ortak mücadelesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.