Memur-Sen'den Bayırbucak Türkmenleri'ne Destek

Memur-Sen'den Bayırbucak Türkmenleri'ne Destek

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bayırbucak Türkmenlerinin yanında, zalimlerin karşısında olduklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bayırbucak Türkmenlerinin yanında, zalimlerin karşısında olduklarını söyledi.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ve beraberindeki heyetin ziyaretinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali Yalçın, “Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ve bölgede özgür bir Suriye için mücadele eden tüm kardeşlerimizi selamlıyorum, sergiledikleri onurlu duruş, verdikleri Hak mücadelesinde Memur-Sen olarak yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Suriye Türkmen Meclisi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Bayırbucak Türkmenlerinin yanında, zalimlerin karşısında olduğumuzun altını çiziyorum” dedi.

Suriye halkı yalnız değildir

5 yıldır Suriye’de sistematik bir şekilde zulüm yaşandığını vurgulayan Yalçın, “Kan var, gözyaşı var, sürgün var, topraklarını ve namuslarını korumak için direnenlere karşı uygulanan devletler terörü var. Kimyasal gazlardan varil bombalarına, dökme kurşunlardan şebbihaların işkencelerine kadar insan haklarını, insan onurunu ayaklar altına alan uygulamalar var. Bu kadar zulme karşı Batı’nın çifte standardı, BM’nin etkisizliği, İslam ülkelerinin sessizliği var. Özgürlük için direniş iradesini kuşananlar soykırıma tabi tutulurken, dünyanın duyarsızlığı var. Bizim de buna isyanımız var. Suriye halkı yalnız değildir, yalnız da olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Özgür bir Suriye için direneceğiz

Yaklaşık bir aydır Bayırbucak’ın Rusya tarafından kuşatma altına alındığını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayırbucak’a karadan, havadan ve denizden ağır saldırılar yapılmaktadır. Katil Esed ile birlikte Rusya, kardeşlerimizi hedef almaktadır. Bu duruma sessiz kalmak vicdansızlık ve sorumsuzluktur. Biz olayların ilk başladığı günden bu yana ayaktayız. Beş yıldır yardımlarımızla bölgedeyiz. Beş yıldır tepkimiz ile alanlardayız. Beş yıldır merhamet diplomasisi ile sahadayız. Oturmayacağız. Kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar, onların haklı taleplerini haykıracağız, özgür bir Suriye için direneceğiz. Vahşet ittifakı bölgeyi terk edinceye kadar Suriye halkı ile dayanışma içerisinde olacağız.”

Bayırbucak katliamlarına sessiz kalmayarak 81 ilde zulmü telin etmek için alanlara inen Genç Memur-Sen’lilere teşekkür eden Yalçın, “Geçen hafta gençlik teşkilatımız olan Genç Memur-Sen 81 ilde Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkan kitlesel bir eylem gerçekleştirmiş, yalnız olmadıklarını tüm dünyaya deklare etmiştir. Gençlerimizi ve gençlerimize omuz veren teşkilatımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

DAİŞ bir terör örgütüdür

“Bugün küresel bir senaryoyla karşı karşıyayız. Bu senaryoda rol alan aktörleri iyi tanıyoruz. DAİŞ bir Batı projesidir. DAİŞ bir İslamofobi senaryosudur” diyen Yalçın, “Bu projenin sahiplerini, uygulayıcıları ve bu kanlı senaryoyu yazanları kınıyoruz. DAİŞ bir terör örgütüdür ve tüm eylemlerini lanetliyoruz. Farklı dinleri, kültürleri, medeniyetleri yok eden, yok edemediklerini ötekileştiren, demokrasi vaadiyle milyonları öldüren sömürgeci ve post sömürgeci devletlerin, DAİŞ gibi örgütlerin insanlık dışı eylemlerinin ortağı olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya ve emperyalistleri kınıyoruz

DAİŞ bahanesiyle Bayırbucak’ı hedef alan Rusya’yı da kınayan Yalçın, şunları söyledi: “Rusya, DAİŞ’i değil, sivil vatandaşları hedef alıyor. Rusya, DAİŞ ile değil, özgür bir Suriye için mücadele edenleri vuruyor. DAİŞ’in kanlı eylemleri bahane edilerek, sınırımızda derin operasyon girişiminde bulunan küresel güçlerin emellerini de çok iyi biliyoruz. Bu kirli emellere sahip emperyalistleri de kınıyoruz.”

İran’a çağrı: Mazlumların safında yer al

Suriye’deki zulme ortak olan İran’a da tepki gösteren Ali Yalçın, “İran’ı da uyarıyoruz. Müslüman bir ülke olan İran’ın tarafı zalim Esed ve bölgede kirli emelleri olan emperyalistler olmamalıdır. İran, zalimlerin yanında değil, mazlumların safında yer almalıdır” dedi.

Bayırbucak için elimizden geleni yapacağız

Memur-Sen’in bir emek hareketi olduğu kadar bir merhamet hareketi de olduğunu kaydeden Yalçın, şöyle konuştu: “Bu ilke doğrultusunda Bayırbucaklı kardeşlerimize destek vereceğimizi deklare ediyorum. Desteğin altını doldurmak için başkanlarım ve teşkilatlarımla birlikte bir istişare toplantısı yapıp, kardeşlerimizin yarasını sarmak, dertlerine ortak olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Kardeşlik sınır tanımaz, ten rengine bakmaz, mazlumun kimliğini sormaz. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz.”

Diplomatik girişimler artırılmalı

Yalçın, konuşmasının sonunda şu çağrıyı yaptı: “Türkiye, devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle Bayırbucak konusundaki hassasiyetini artırarak devam ettirmeli, saldırıların sona ermesi ve tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişimde bulunmalıdır.”

Türkmen Dağı ikinci Srebrenitsa olmayacak

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ise, “Hiç kimsenin zerre şüphesi olmasın ki Türkmen Dağı’nın yiğitleri namus bildiği toprağını ne pahasına olursa olsun koruyacaktır. Bu mücadelede yanımızda sadece Türkiye var. Bizim anavatanımız Türkiye’dir. Bizim kardeşlerimiz Türkiye halkıdır. Bizim yanımızda olan Memur-Sen’dir. Memur-Sen’e yürekten teşekkür ediyorum. Bu bir istiklal mücadelesidir, bir İstikbal mücadelesidir. Tam 20 yıl önce Boşnak kardeşlerimize malum eller tarafından biçilen kader bugün Türkmenlerin önüne konuyor. Türkmen Dağı, Suriye’nin Srebrenitsası yapılmaya çalışılıyor. Viyana’da atılan imzaların mürekkebi kurumadan Türkmen Dağı’na bombalar ölüm yağdırmaya başlıyor. Ölene kaç kurşunla öldün diye sorulmaz derler ama bize soruluyor! Biraz daha ölelim diye bekliyorlar. Ölelim ki ‘teslim’ olalım planlarına diye. Ama hayır! Bu sefer planları tutmayacak. Türkmen Dağı ikinci Srebrenitsa olmayacak! Son nefesimize kadar Bayırbucak’ı da, Halep’i de, gücümüz yettiğince bütün Türkmen topraklarını koruyacağız” şeklinde konuştu.

Yanımızda olanlardan Allah razı olsun

Abdurrahman Mustafa, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz çok şey istemiyoruz. Yıllar önce elimizden alınan onurumuzu ve özgürlüğümüzü istiyoruz. Adil bir düzende barış içinde bir arada yaşamak istiyoruz. Allah’ın izniyle de hakkımız olanı alıncaya kadar direneceğiz. Evet, çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan şer ittifakına karşı direnirken, bir yandan da asırlık hasretimizin dindiğini görmek umudumuza umut katıyor. Bu bir haftalık süreçte 100 yıldır hasretini çektiğimiz, son 5 yıldır ha bugün, ha yarın diye beklediğimiz sesleri duyduk. Türkiye topyekûn bir şekilde Suriye Türkmenlerinin, Türkmen Dağı’nın sesini duydu, sesi oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm kurum ve kuruluşlarıyla yanımızda oldu. Kızılay, AFAD Türkmen kardeşleri için seferber oldu. Türk basını sesimizi duyurmak için gece gündüz çalıştı. Sivil toplum kuruluşlarından, meslek örgütlerinden, sendikalardan yardım ve destek telefonları yağdı. Kerkük’ten, Musul’dan, Azerbaycan’dan, Bosna Hersek’ten, Kosova’dan, Doğu Türkistan’dan, Batı Trakya’dan, Kırım’dan, Üsküp’ten, dünyanın dört bir köşesinden gelen destek mesajları ve her şeyden önce Türkmen direnişi için semaya açılan eller, dualar… Bu zor günlerimizde bizi yalnız bırakmayan, haklı davamıza omuz veren, bugün bizleri burada ağırlayan Türkiye’nin en büyük sendikalarından Memur-Sen’in değerli başkanı ve tüm yöneticilerinden Allah razı olsun! Yüce Allah bir daha bizi gözden de, gönülden de ırak eylemesin.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum