Memur-Sen'in Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelesi Sürüyor

Memur-Sen'in Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelesi Sürüyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan'a kullandığı çirkin ifadeler nedeniyle Ceza Mahkemesinde Yargılanan Can Ataklı’ya karşı ifade verdi.

Memur-Sen tarafından, şehit ailelerine karşı sarf ettiği çirkin sözler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şikayetçi olunan Can Ataklı'nın ceza yargılaması sürüyor.

Yargılama kapsamında şikayetinin devam ettiğini belirtmek ve katılma talebinde bulunmak üzere Ankara Adliyesi’ne giderek ifade veren Genel Başkan Yalçın, davayı yakından takip ettiklerini belirterek, “Sanıkta şikayetçiyim. Sanık bu sözleri 12 Şehidimizin olduğu bir günde 22 yaşındaki bir genç bir şehit evladımız üzerinden söyledi. Can Ataklı’nın sözleri Konfederasyonumuzu ve Şehit ailesi üyelerimizi derinden etkiledi. Şehit aileleri milletimizin koruması altındadır. Şehitlik bu toplumun milli ve dini bir değeridir. Kamuda 48 bin şehit ailesi ve gazi var. Aralarından çoğu Memur-Sen ailesinin üyesi. Can Ataklı günlerce gündemde kalan sözleriyle şehit ailelerinde ve üyelerimizde psikolojik yıkıma sebep oldu. 45 yıldır gazetecilik yapan, Basın etiği ve ilkelerini bilmesi gereken birinin, bu sözleri kabul edilemez. Açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş, şehit ailelerini tahrik ve tahkir etmiştir. Bu sebeple cezalandırılması gerekir” ifadelerini kullanarak, şehit ailesi, gazi ve gazi üyeler adına davaya katılmak istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.