Memura % 10 Zam Talebi

Memura % 10 Zam Talebi

Türk Büro-Sen’in İstanbul Şubeleri Genişletilmiş İstişare Toplantısında konuşan Fahrettin YOKUŞ, kamuda çalışanların bölündüğünü belirtti.

Türk Büro-Sen’in İstanbul Şubeleri Genişletilmiş İstişare Toplantısında konuşan Fahrettin YOKUŞ, kamuda çalışanların bölündüğünü belirtti.

“Memurların büyük bölümü depresyon ilacı kullanıyor”

Yokuş, kamu çalışanlarının bizden olanlar ve olmayanlar şeklinde ikiye bölündüğünü belirterek, “Liyakat, birikim ve tecrübeyi ayaklar altına aldılar. Kamuda ne kadar beceriksiz yandaşlar varsa, hepsi yönetici yapıldılar. Devletin çivisini çıkardılar. Kadrolaşmaya bir türlü doymadılar. Hiçbir siyasi iktidar döneminde yapılmayanları yaptılar. Memurları sendikalarına göre tasnife tabii tuttular.Kamuda istisnai memur kadrolarını istismar ettiler. Doldur – boşalt yöntemiyle 13 yılda 20 binin üzerinde yandaş ve yakınlarını sınavsız memur yaptılar. Milyonlarca evladımız KPSS’ye girerek memur olmak için uğraşırken, aileleri dershanelere para öderken siyasilerin yakınları memur yapıldı. Memurların büyük bölümü depresyon ilaçları kullanıyor” dedi.

Yoksul maaşı zengin vergisi

Yoksulluk sınırında maaş aldığı halde, zenginler kadar vergi ödeyen Devlet memurlarının durumunu dile getiren Yokuş “Yıllık brüt ücretleri 11 bin TL’yi geçen yaklaşık 2 milyon 100 bin memur yüzde 15 vergi diliminden yıl içinde yüzde 20 vergi dilimine yükselmektedir. Bu nedenle gelirleri azalmaktadır. 2015 yılında, memur ve memur emeklilerine yüzde 3+3 oranında zam gören hükümet, aynı yıl vergi oranlarını yüzde 10.1 artırmıştır. Böylece, memur ve emeklilere yıllık yüzde 6 zam verilirken, genel vergilerin yüzde 10.1 oranında artırılması nedeniyle mağduriyet yaşamaktadırlar. Yüksek vergi dilimleri memur ve memur emeklilerini mağdur etmektedir” şeklinde konuştu.

Vatandaşın 3 te 2’si borç içinde

İşsizliğin resmi rakamlarda yüzde 10, gayri resmi rakamlarda ise yüzde 17 olduğunu iddia eden Yokuş, “Genç işsiz oranımız ise yüzde 25’lerde. Bütün bunların ötesinde, insanlarımızın büyük bir bölümü borçla yaşıyor. Borçlanmanın geldiği boyut malumunuz. Vatandaşlarımızın yüzde 66’sı borçla yaşıyor. Memurlarımızın yüzde 20’ye yakını icralık olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum