Memurlar Hükümetten Acil Çözüm Bekliyor

Memurlar Hükümetten Acil Çözüm Bekliyor

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Binali Yıldırım Başbakanlığında kurulan 65. Hükümetin ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Binali Yıldırım Başbakanlığında kurulan 65. Hükümetin ülkemize hayırlı olmasını diledi. 

Sosyal medya hesabından yeni hükümete başarılar dileyen Genel Başkan İsmail Koncuk, ülkemizde bir çok alanda çözüm bekleyen önemli sorunlar olduğuna vurgu yaparak, Türkiye Kamu Sen’in çalışma hayatı, kamu çalışanları, hukuk devleti, ayrımcılığın kaldırılması konusundaki tüm çalışmaların takipçisi olacağının altını çizdi. 

Genel Başkan İsmail Koncuk açıklamalarında;
“Sayın Binali Yıldırım başkanlığında 65.Hükümet Bakanlar Kurulu açıklanmıştır. Yeni hükümetin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim. 

Yeni hükümeti başta terörle mücadele olmak üzere birçok problem beklemektedir. Ekonomi, terör en büyük problemlerdendir. Zor dönem başlıyor. 

Hukukun üstünlüğünü sağlamak, ayrımcılığı kaldırmak adına hükümetin bir icraatı olacak mıdır, birlikte göreceğiz. Genç işsizler unutulmamalıdır. 

Genç işsizlik ülkenin en büyük problemlerindendir.400 bin işsiz öğretmen,430 bin İİBF'li, yüzbinlerce işsiz sağlıkçı milyonlarca genç işsiz. 

Gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğu sürece huzur olmayacaktır. Memur, emekli pastadan payını yıllardır alamamış, adeta yok sayılmıştır. 

4 C, 4 B, sözleşmeli, vekil tüm güvencesiz ve kadrosuz çalışma huzurun kaçmasının temel sebeplerindendir. Bu konularda hiç bir çalışma yoktur. 

Bunlarla birlikte kiralık işçiliğin başlayacak olması, taşeronlarla ilgili çıkacak yasanın ucube bir özel statü öngörmesi yeni sıkıntılardır. 

Yeni hükümetin bu konularda açıklamalarını bekliyor ve kazanımlarımız ve kamu çalışanlarının iş güvencesiyle uğraşmamalarını salık veriyoruz. 

Türkiye Kamu-Sen olarak çalışma hayatı, kamu çalışanları, hukuk devleti, ayrımcılığın kaldırılması konusundaki tüm çalışmaların takipçisiyiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.