Memurlardan sürpriz çıkış: Enflasyon tazminatı istiyoruz!

Memurlardan sürpriz çıkış: Enflasyon tazminatı istiyoruz!

KPDK toplanıyor. Memur Sen seyyanen zam ve enflasyon tazminatı istiyor.

KPDK toplanıyor. Memur Sen seyyanen zam ve enflasyon tazminatı istiyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gönderdiği yazı ile milyonlarca memuru ilgilendiren Kamu Personeli Danışma Kurulunun (KPDK) 30 Mart 2021 tarihinde saat 14:00'te toplanacağını açıkladı.

GÜNDEMDE NE VAR?

KPDK'nın 2021 Mart toplantısını, 30 Mart Salı günü gerçekleşecek. Gönderilen davet yazısı ekinde toplantının gündemi; “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Hususlar” ve “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik” şeklinde belirlenmiş.

MEMUR SEN: SEYYANEN ZAM VE ENFLAYON TAZMİNATI

Memur Sen yaptığı açıklamada seyyanen zam ve enflasyon tazminatını deklare etti. Açıklmada "Yetkili Konfederasyon olarak; Kamu İşvereni’nin ve Hakeminin eseri 5. Dönem Toplu Sözleşme’nin kayıplarını tazmin, mağduriyetlerini telafi için siyasi iradeye sorumluluk alma, maaşlara seyyanen zam yapma, enflasyon tazminatını gündeme alma tekliflerimizi deklare ettik. "

MEMUR SEN'DEN AÇIKLAMA

"Memur-Sen olarak bildirilen konular yanında yukarıda yer verdiğimiz konuları da toplantıda ifade edeceğiz. Kamu tarafı temsilcileri de buna göre hazırlık yapmalıdır. Yarınki KPDK, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin yükünü hafifletmeli, hazırlıklarını başlatmalıdır."

Yetkili Konfederasyon olarak; Kamu İşvereni’nin ve Hakeminin eseri 5. Dönem Toplu Sözleşme’nin kayıplarını tazmin, mağduriyetlerini telafi için siyasi iradeye sorumluluk alma, maaşlara seyyanen zam yapma, enflasyon tazminatını gündeme alma tekliflerimizi deklare ettik.

4688 sayılı Kanunda evrensel ilkeler ve uluslararası sözleşmelerle çelişen, ülke gerçekleriyle uyumsuz, sendikal kavram, kuram ve hükümler yönüyle yetersiz hükümlerin değişmesi, olması gereken hükümlerin eklenmesi için değişiklik yapılması gerektiğini de ifade ettik.

“Gelir vergisinde mağduriyet bitmeli/adalet gelmeli”, “ek ödemede beklentiler karşılanmalı”, “ek gösterge vaadi yerine getirilmeli, kapsam genişletilmeli”, “YH sınıfı kalkmalı, personeli uygun sınıflara aktarılmalı” çağrılarıyla haksızlığı mimledik, hakkı ve doğruyu işaret ettik.

“Derece-Kademe sınırı olmamalı”, “kamuda kariyer imkanı artmalı, ehliyet esas alınmalı” duruşunu sahada ve masada dile getirdik. “Pandemiyle mücadele kahramanı kamu görevlilerinin adalet-hakkaniyet talepleri karşılanmalı” irademizi sürekli seslendirdik.

Bu çerçevede, 2021'deki ilk, 6. Dönem Toplu Sözleşme öncesi son KPDK özelliğine sahip toplantı; süre yönüyle zaman kısıtlaması içermeyen, gündem yönüyle daha fazla konuya temas eden, amaç yönüyle Toplu Sözleşme sürecine ön hazırlık misyonuyla gerçekleşmelidir.

Bu bakış açısıyla; “Sözleşmeli Personel” merkezli gündem maddesini; sözleşmelilerin beklentilerinin karşılanması, sözleşmelilik sorununun ortadan kalkması ve kadroya geçiş sürecinin planlanması hedeflerinde ortaklaşma ve birlikte çalışma fırsatı olarak görüyoruz.

Görevde Yükselme odaklı gündem maddesini kariyer-liyakat-ehliyet esaslı kamu personel sistemi arayışına katkı, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında yaşanan sorunların, sınırların, isteksizliğin ve eksiklerin giderilmesine etki çabası olarak değerlendiriyoruz.

--*??Ekonomi Reform Paketi ile İnsan Hakları Eylem Planı’nın (Kamu Görevlileri-Kamu Personel Mevzuatı Önceliğiyle) Değerlendirilmesi
??KİT’lere Yönelik Yeniden Yapılandırma Çalışmaları
önceliğinde fiilen gündemde olan konuların da KPDK’da ele alınması gereklidir.

Bakanlık tarafından bildirilen gündem konuları yanında;

--*4-C’den 4-B Geçen Personelin Mağduriyetlerinin Giderilmesi
--*Ekonomik Veriler ve Seyyanen Zam Talebi
--*4688 Sayılı Kanuna İlişkin Eleştiri, Beklenti ve Öneriler
--*Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Kaldırılması

--*Döner Sermaye Adaletsizliği ve Hakkaniyet Beklentisi
--*Kadro-Derece Sınırlaması
--*Gelir Vergisi Mağduriyetleri-Talepleri
--*Ek Ödeme-Ek Gösterge Teklifler-Beklentiler
--*Pandemi Dönemi Sorunları-Beklentileri

111-004.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.