Merkezli sınavlar öncesi raporlu sabotaj

Merkezli sınavlar öncesi raporlu sabotaj

Dershane tartışmaları sürerken, SBS yerine bugün ve yarın yapılacak merkezi sınavlar öncesi sabotaj girişimi yaşandı. İzmir Konak'ta sınav yapılacak okullarda görevlendirilen 70 öğretmenin sağlık raporu alması üzerine durumu fark eden MEB önlem aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'nin yerine getirdiği 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin' bugün yapılacak ilk sınavlarına yönelik 70 öğretmen tarafından sabote girişiminde bulunulduğu ortaya çıktı. İzmir Konak'ta ortaya çıkan olayda, sınavlarda görev alacak 70 öğretmen, sınavdan tam 2 gün önce toplu bir şekilde rapor aldı. Sabote girişimin farkına varan Bakanlık, rapor alımı konusunda önlem alarak, sınava yönelik tedbirlerini arttırdı.

PİLOT UYGULAMADA GÖRDÜK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'nin yerine gelen sınavların işleyip işlemediğini pilot uygulama ile test ettiklerini belirterek, başarılı olunmamasını isteyen bir kesim tarafından sınavın sabote edilmeye çalışıldığını açıklamıştı. Bakan Avcı, sabote girişimini, 'Böyle bir uygulamanın yürümeyeceğini göstermek isteyen bir kesimin de var olduğunu maalesef bu pilot uygulama sırasında gördük. Onun için tedbirlerimizi ona göre alıyoruz. Hava şartları da zorlamazsa başarılı sınavlar yapacağımızı düşünüyoruz' sözleriyle değerlendirmişti?

Bakanlık sınava yönelik tedbirleri, Bakan Avcı'nın imzasını taşıyan ve 81 ildeki tüm okullara gönderilen 5 sayfalık genelgede sıralamıştı. Bu çerçevede 28-29 Kasım tarihlerinde yapılacak sınav için il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okulların alması gereken önlemler bildirilerek, sınav öncesi, sınav uygulaması ve sınav sonrası aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için emniyet görevlileri ile gerekli işbirliğinin yapılacağı açıklanmıştı.

İLK SINAV BUGÜN

SBS'nin yerine getirilen 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin' ilk sınavları bugün yapılacak. İlk günkü oturumda 9.00'da başlayacak sınavlar, 12.30'da sona erecek. MEB verilerine göre sınavlarda 1 milyon 290 bin 717 öğrenci katılacak. Öğrencileri ise 172 bin gözetmen öğretmen denetleyecek.

E-OKUL'A İŞLENECEK

Ortak sınavların sonuçları bakanlıkça belirtilecek tarihlerde e-Okul sistemine işlenecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecek. Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi halinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecek.

14 bin okulda 86 bin sınıf

Bu yıl getirilen yeni sınav sistemi ile 8. sınıf öğrencileri bugün ve yarın 6 sınava girecek. Ortak sınavların birinci gün oturumlarında Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumlarında ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil sınavları yapılacak. MEB sınavlar için okullara hazırlık uyarısı yaparken, toplamda 14 bin 407 okul seçildi. Bu okullara kendi sınıflarında sınava girecek öğrenciler için 86 bin 25 sınıf hazırlandı. Gözetmen öğretmenler sınavla ilgili soruların getirildiği poşetleri öğrencilerin gözü önünde açacak. Ayrıca sınav bitiminde yine gözetmenler formları aynı poşete koyarak seri numaralı kutulara yerleştirecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.