Mersin'in yanlış rotasyon hesabı bakanlıktan döndü

Mersin'in yanlış rotasyon hesabı bakanlıktan döndü

21 Mayıs 2015 tarihinde "Dönüşen okuldan başka bir okula aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmaz" haberimizde örnekleri ile Dönüşen okuldan başka bir okula aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmayacağını açıklamıştık.

Aynı haberimizde Milli Eğitim Bakanlığının 07.05.2015 tarih ve 4774374 sayılı "Mayıs 2015 il içi yer değiştirmeler" konulu yazısının ekinde yer alan "Öğretmenlerin 2015 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu"nun 3. maddesi (c) fıkrasındaki; "3- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin; c) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir." açıklamasından hareketle öğretmenlerin yani dönüşen okuldan başka okula aktarımı yapılan öğretmenlerin rotasyona tabi olduklarını zannettiklerini,

Halbuki bu öğretmenlerin sadece il içi eski okulu ile birlikte yeni okulunda 3 yılını doldurmuşlar ise sadece ve sadece il içi yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerini, Yoksa bu öğretmenlerin eski okulu ile birlikte yeni okulunda 15 yılını doldurmuşlarsa rotasyona tabi olmayacaklarını, Göreve başlama tarihlerinin rotasyon için sıfırlandığını kısacası rotasyona tabi olmayacaklarını yazmıştık.

Aynı yanılgıya Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de düştüğünü çıkardıkları resmi yazı ile; "Öğretmenlerin aynı Eğitim Kurumundaki Çalışma Süresi Tespiti" konusunda; 2-Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 48.maddesimde "Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamı 12 (sonra 15 oldu) yıllık görev süresinin hesabında birlikte dikkate alınacaktır." denildiğinden FORM-1'deki ilgili bölüme eğitim kurumunda göreve başlama tarihi olarak önceki eğitim kurumundaki göreve başlama tarihi yazılacaktır.

Örnek: Öğretmen; Atatürk İlkokulunda görevli iken dönüşüm sonucunda Cumhuriyet Ortaokuluna atanmıştır. FORM-1'e göreve başlama tarihi olarak Atatürk İlkokulundaki göreve başlama tarihi yazılacaktır." açıklamasında bulunduğunu ve bu açıklamanın tamamen yanlış olduğunu yazmıştık.

İşte Mersin MEM'in yanlış rotasyon hesabı yazısı;

Milli Eğitim Bakanlığı'da bugün yayınladığı "ÖĞRETMENLERİN 2015 YILI AYNI EĞİTİM KURUMUNDA AZAMİ ÇALIŞMA SÜRESİNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURU"sun da verdiği örneklerle dönüşen okuldan başka bir okula aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmayacağını açıkladı.

İşte Bakanlığın verdiği örnekler;

i) (A) İlköğretim Okulunda görev yapan bazı alan öğretmenlerinden eğitim kurumunun dönüştürülerek (A) İlkokulu olması nedeniyle bu okul dışındaki (B) Ortaokuluna atananların 15 yıllık görev süresinin hesabında (A) İlköğretim Okulunda geçen görev süreleri dikkate alınmayacak; bir başka ifadeyle görev süreleri yeni atandıkları (B) Ortaokuluna başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.

j) (A) İlköğretim Okulunda görev yapan bazı alan öğretmenlerinden eğitim kurumunun dönüştürülerek (A) Ortaokulu olması nedeniyle bu okul dışındaki (B) İlkokuluna atananların 15 yıllık görev süresinin hesabında (A) İlköğretim Okulunda geçen görev süreleri dikkate alınmayacak; bir başka ifadeyle görev süreleri yeni atandıkları (B) İlkokuluna başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.

l) Karma eğitim yapılmakta olan (A) İmam Hatip Lisesinde eğitim gören kız öğrencilerin yeni açılan (B) Kız İmam Hatip Lisesine nakledilmesi üzerine (A) İmam Hatip Lisesinden bu eğitim kurumuna atanan öğretmenlerin görev süreleri, yeni atandıkları (B) Kız İmam Hatip Lisesine başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.

Kısacası Mersin'in yanlış rotasyon hesabı Bakanlıktan dönmüştür. Kamuoyu Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünden bir özür beklemektedir. Mersin'in yukarıdaki yazısına kanıp yüzlerce öğretmen il içi yer değiştirme başvurusunda bulunmuştur. Tabi bu ülkede hesap sorulmadığından yapanın yanına da kar kalacaktır.

Ahmet KANDEMİR

 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.