Mesleki eğitimde Alan ve Dal için öğrenci sayılarında sorun var

Mesleki eğitimde Alan ve Dal için öğrenci sayılarında sorun var

Mesleki eğitimde Alan ve Dal için öğrenci sayılarında sorun var

07.09.2013 Tarihli ve28758 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Alan ve dala geçiş" başlıklı 39. maddesi 3. fıkrasında; "Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, sınıf tekrar edenler dahil, bir alanda eğitime başlanabilmesi için en az 10, bir dalda eğitime başlanabilmesi için en az 8 öğrencinin kayıtlı olması gerekir." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlerde varsayılan Alan ve Dal için ilk başta olacak öğrenci sayılarıdır.

 

Örneğin; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 10 öğrenci "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanını seçerek bu alanda eğitim öğretime başlayabilecek daha sonradan öğrenci sayısının herhangi bir nedenle azalması halinde o Alan öğrenciler mezun olana kadar kapatılmayacaktır.

Aynı durum Dal içinde geçerli olacaktır. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 8 öğrenci "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanı "Büro Makinaları Teknik Servisi" Dalını seçerek bu alanda eğitim öğretime başlayabilecek daha sonradan öğrenci sayısının herhangi bir nedenle azalması halinde o Dal öğrenciler mezun olana kadar kapatılmayacaktır.

Fakat, 10 öğrencinin "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanını seçerek bu alanda eğitim öğretime başladığını varsayar isek ve öğrenci sayısının Dal seçiminden önce herhangi bir nedenle yediye düşmesi halinde bu öğrenciler yukarıdaki yönetmelik hükmüne göre "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanının hiçbir Dalını örneğin "Büro Makinaları Teknik Servisi" Dalını seçemeyecek ve eğitim öğretime devam edemeyeceklerdir.

Bu öğrencilerin durumunun ne olacağı hakkında Milli Eğitim Bakanlığının açıklama yapması gerekmektedir.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.