Mesleki Eğitimde Bir Dev Adım Daha! MAN Türkiye A.Ş - Dikmen MTAL Protokolü İmzalandı

Mesleki Eğitimde Bir Dev Adım Daha! MAN Türkiye A.Ş - Dikmen MTAL Protokolü İmzalandı

Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mesleki eğitimde dev adım! Türkiye’de bir ilk!

Çankaya Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Man Türkiye A.Ş. arasında İkili Mesleki Eğitim Protokolü İmzalandı.

Türkiye de bir ilk olması açısından önemli olan bu protokol 08/10/2020 tarihinde saat 15.30 da Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete BUHARA ile MAN Türkiye A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Övgehan İNCE  tarafından imza altına alındı.

Protokol ile Mesleki Eğitime yeni bir örnek model tesis edilmiştir.

Bu modele göre öğrenci sanayi ve okul işbirliğinde 4 yıl birlikte eğitilmektedir. İlk yıl öğrencinin okula kayıt olmasıyla birlikte mezun oluncaya kadar 4 yıl boyunca haftada 2 gün Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  3 gün MAN Türkiye A.Ş fabrikalarında eğitim alması esasıyla yürüyen bir sistemdir.

4 yıllık eğitimin sonunda başarılı olarak mezun olan öğrencilerin MAN Türkiye A.Ş. de istihdam edilmeleri beklenilmektedir.

Anadolu Meslek Programlarındaki meslek derslerinin tamamı ve Mesleki eğitim merkezi programlarındaki ortak derslerin bir araya getirilmesi yoluyla oluşturulmuş bir program türüdür. İkili Mesleki Eğitim Programını başarıyla bitiren öğrencilere Anadolu Meslek Lisesi Diploması ve İşyeri Açma Belgesi verilmektedir.

Çankaya Adnan Ötüken Kütüphanesi’nde yapılan protokol imza törenine Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çankaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürleri ile Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Alan Şefleri, Öğrenciler ve okul yöneticileri katılmışlardır. 

image002-177.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum