Metabolizma Nasıl Hızlandırılır, Ek Besin Önerileri ve Planlama

Metabolizma Nasıl Hızlandırılır, Ek Besin Önerileri ve Planlama

Formunuza dikkat ediyor, kilonuzu ve sağlığınızı korumak istiyorsanız öncelikle metabolizma nasıl hızlandırılır sorusuna yanıt aramalısınız.

Formunuza dikkat ediyor, kilonuzu ve sağlığınızı korumak istiyorsanız öncelikle metabolizma nasıl hızlandırılır sorusuna yanıt aramalısınız. Vücudun ihtiyaç duyduğu besinin ve enerjinin görev merkezi olan metabolizma, fonksiyon bozukluklarına engel olur. Metabolizmada ortaya çıkan herhangi bir aksaklık kilo alımına yol açacaktır. Bunu önlemek için mutlaka öğünlerinizi önceden planlamalı ve her bir öğünün sağlıklı beslenme kurallarına uymasına dikkat etmelisiniz. Günün belirli zamanlarında beslenmeyi alışkanlık haline getirmeli; 3, 4 saat arayla beslenerek vücudunuzun enerjiyi doğru kullanmasını sağlamalısınız. Aksi halde vücudunuz besinlerin hangi saatte geleceğini bilmediğinden aldığı tüm besinleri depolayacaktır. Bunların fazlalığını vücuttan atmak için ekstra detoks suyu tüketimine ihtiyacınız olacaktır. Farklı sebzelerle hazırlayacağınız sular vücudunuzdaki ödemin atılmasına yardım edecektir. Doyuruculuğun daha fazla olmasını istiyorsanız birbirinden sağlıklı ve lezzetli smootie tarifleri hazırlayabilirsiniz. Muz, çilek, kivi, portakal, ananas, limon, yaban mersini, böğürtlen bu içeceklerde en çok kullanılan meyveler arasındadır. Tarifleri damak lezzetinize uygun olanlardan tercih edebilirsiniz.

Metabolizmayı Hızlandıran Besinler Nelerdir?

Fazla yağlardan kurtulmak, hem fit hem de sağlıklı görünmek için metabolizma nasıl hızlandırılır sorusunun cevabını öğrenmelisiniz. Güne mutlaka kahvaltı ile başlamalı ve uyanır uyanmaz bir bardak su içmelisiniz. Günlük sağlıklı beslenme programınızın içinde metabolizmayı hızlandıracak keten tohumu, kırmızı acı biber, yeşil çay, lifli yiyecekler, protein kaynakları, ananas, kuşkonmaz ve tarçın gibi besinlere yer vermelisiniz. En çok tüketmeniz gereken protein kaynakları arasında hindi, tavuk, balık, süt, yumurta ve yoğurt yer alır. Lifli yiyecekler grubunda ise greyfurt, portakal, badem, kabak çekirdeği, kuru erik, yer fıstığı, kayısı ve yeşil yapraklı sebzeler bulunur. Her birinin en taze ve doğal olanlarını tercih etmek, kısa sürede daha iyi sonuçlar alabilmeyi sağlayacaktır.

Metabolizmayı Hızlandıracak Öneriler

Metabolizmayı hızlandırmak için besin seçiminize özen göstermeli ve detoks suyu gibi vücut enerjinizi artıracak karışımlar tüketmelisiniz. Örneğin, dolaşım sisteminizin daha sağlıklı olması adına maydanoz, ananas ve kerevizle sağlıklı bir içecek hazırlayabilirsiniz. Buna ek olarak meyve ve sebzeyi dikkatli tüketmeli, karbonhidrat tüketimini tamamen kesmemeli, sabah erken kalkmalı, bol su içmeli ve güne pozitif başlamalısınız. Yapılan araştırmalara göre metabolizma üzerinde güneş ışığının olumlu etkisi vardır. Özellikle sabah güneşlerinden faydalanmak vücuttaki metabolizma hızını artıracaktır. Dans, koşu, yürüyüş gibi egzersizler yapmak ve hareketli bir yaşam tarzını benimsemek vücudunuzun sağlıklı olmasını sağlayacak, fazla kilolardan kurtulmanıza yardım edecektir.

Dengeli beslenmeyi, hareketli bir yaşamı ve pozitifliği ön planda tutarak vücudunuzu daha sağlıklı bir tempoya kavuşturabilir, Demir Sağlık ile de sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.