Meteorolojiden Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Türkiye'nin büyük bir bölümünde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması bekleniyor

ANKARA (AA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde etkisini arttırması beklenen rüzgar, akşam saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege'de güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Gece saatlerinden itibaren 988 hektopaskallık derin alçak basınç merkezinin Türkiye'de etkili olmasıyla perşembe günü batı kesimlerden başlayarak doğuya doğru ülkenin büyük bir bölümünde önce güney, zamanla yurdun iç ve batı kesimlerinde kuzeybatı, doğu kesimlerde kuzeydoğu yönlerden rüzgarın kuvvetli, yer yer fırtına (60-80 kilometre/saat, yer yer 100 kilometre/saat) şeklinde etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın cuma günü de Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüreceği ön görülüyor.

Vatandaşların ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Muhabir: Zehra Aydın

Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz Anıldı

Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz Anıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.