Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı! 20 Kasım 2017

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı! 20 Kasım 2017

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, batı ve kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli (21-50 kg/sa) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve hortum riski) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden soba zehirlenmeleri başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Bilecik ve Bursa'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Trakya'da zamanla bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 14°C

Çok bulutlu, il genelinin kuvvetli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren güneyi başta olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ISTANBUL °C, 13°C

Çok bulutlu, il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah Avrupa yakasında, öğle saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELI °C, 7°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELI °C, 13°C

Çok bulutlu, il genelinin kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat)olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 12°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere aralıklı yağmurlu

DENIZLI °C, 15°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

IZMIR °C, 15°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANISA °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, Antalya'nın doğu kıyılarında çok kuvvetli, Antalya, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da kuvvetli olmak üzere bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Toroslar mevkii ve Isparta Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ADANA °C, 20°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2), il merkezi ve batısında kuvvetli (20-51 kg/m2) olması bekleniyor.

HATAY °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSIN °C, 19°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Konya, Karaman, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde sabah güneyli, akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu

CANKIRI °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu

ESKISEHIR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu

KONYA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah Zonguldak, Düzce, Bartın ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın sabah ve gece saatlerinde kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

DÜZCE °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu

KASTAMONU °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Samsun, Amasya, Çorum ile gece saatlerinde iç kesimleri aralıklı yağmur, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

ORDU °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

TRABZON °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun olmak üzere, genellikle yağmur, kuzeydoğu kesimler ile Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 7°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 9°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı

MALATYA °C, 14°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Mardin dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SANLIURFA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz'de kuvvetli, Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzeybatıdan 7 ila 9 (70-90km/sa) doğusu kuzey yönlerden 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de güney yönlerden 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer kuzey yönlerden 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz' de 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Marmara: Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-70 km/sa) , gece saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa)kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Ege: Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey yönlerden 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinde kuzey yönlerden 6 ila 8( 50-70 km /sa) ; Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8( 50-70 km /sa), öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60km/sa) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m , Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Akdeniz: Hava Durumu: Çok bulutlu,sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 7 ila 9 (70-90km/sa), öğle 5 ila 7 (40-60km/sa) , Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ece saatlerinde 6 ila 8( 50-70 km /sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, batısı 5,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, doğusu zaman zaman kuzeybatıdan, gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.