Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı

Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç Ege'nin kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı; iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzey ve batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Güney Ege kıyılarında kuzey, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 4°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 4°C

Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu, batısının yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışlı

KIRKLARELI °C, 0°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

IZMIR °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MANISA °C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

MUĞLA °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ADANA °C, 14°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar doğu ilçeleri yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanakyağışlı

ANTALYA °C, 14°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BURDUR °C, 5°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HATAY °C, 10°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yağmur şeklinde olması bekleniyor

AKSARAY °C, 5°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ANKARA °C, 3°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı

CANKIRI °C, 2°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 3°C

Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

BOLU °C, 1°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı

DÜZCE °C, 5°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 5°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunun iç kesimlerde güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinde kar yağışlı

ARTVİN °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

SAMSUN °C, 9°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanakşeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeybatısında, güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 2°C

Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde kar yağışlı

IĞDIR °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -1°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak zamanla kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

GAZIANTEP °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 11°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.