Mevcut Müdür Ve Müdür Yardımcıları Yazılı Sınava Girecek Mi?

Mevcut Müdür Ve Müdür Yardımcıları Yazılı Sınava Girecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası süresi biten mevcut okul Müdür, Müdür Yardımcılarının sınava girip girmeyeceği merak konusu oldu.

Süresi Biten Okul Yöneticileri Sınava Girecek Mi? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası görev süresi biten mevcut Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarının sınava girip girmeyeceği merak konusu oldu.

21 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre mevcut müdür ve müdür yardımcılarından 4 yıllık görev süresi bitenler, Ek1 değerlendirme formuna göre oluşan puanlara göre, kendi kurumuna (toplamda kurumunda 8 yılı geçmeyenler) veya boş bulunan eğitim kurumlarına en fazla 10 tercih yapıp puan üstünlüğüne göre ataması yapılacağı belirtilmişti.

Müdürlüğe ve müdür yardımcılığına ilk defa atanacaklar ise mevcut süresi biten ve yerleşenlerden sonra boş kalan eğitim kurumlarına yazılı sınav ve sonrasında yapılacak mülakat ile atanması yapılacaktı.

Yeni yayınlanan yönetici görevlendirme yönetmeliği değişikliğini incelediğimizde mevcut okul yöneticileri içinde süresi bitenler için bir değişiklik olmadığı, sadece ilk defa atanacak olan yöneticiler için bazı değişiklikler yapıldığı görülecektir.

Yapılan değişiklikler; Yazılı sınavın ÖSYM'nin de yapabileceği (muhtemelen ÖSYM yapacak), Yazılı sınav konularında değişikliğe gidildiği (mevzuat oranı %40'dan %30 düşmüş, eğitim bilimleri ağırlığı artırılmıştır), Yönetici görevlendirmelerinde sözlü sınav puanı ağırlığının %40'dan %20'ye düşürülmesidir. 

Sonuç olarak yeni yapılan değişiklik sonrası mevcut okul müdür ve müdür yardımcıları ile ilgili bir düzenlemeye gidilmemiştir. Görev süresi dolan okul müdür ve müdür yardımcıları herhangi bir yazılı-sözlü sınava tabi olmadan isteklerine göre Ek-1 değerlendirme formu puan üstünlüğüne göre tercihte bulunarak görevlendirmeleri yapılacaktır. 

Turkiyeegitim.com Özel haber

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum