Mezunlarını bekleyen meslekler

Mezunlarını bekleyen meslekler

Bu alanlardan mezun olanlar işsiz kalmıyor. Uzmanlar, sağlık, ulaşım, gıda alanlarındaki bölümleri tercih edenlerin işsiz kalmayacağını söylüyor

Sadece iyi bir üniversiteyi kazanmak artık günümüzde yeterli değil. Geleceği olan, mezun olduktan sonra iş garantisi veren alanlara yönelmek gerekiyor. Tıp, hukuk, siyasal bilimler her dönem joker alanlar olarak anılıyor. Ancak uzmanlar bilişim, sağlık, ulaşım ve gıda alanlarındaki bölümleri tercih edenlerin de işsiz kalmayacağını belirtiyor. Koruyucu hekimlik, sağlık kurumları yönetimi, bilişim, uluslararası ticaret uzmanlığı, uluslararası hukuk gibi mesleklere günümüzde olduğu gibi gelecekte de ihtiyaç duyulacak. İşte iş garantisi olan meslekler:
 Sosyal medya uzmanlığı: Halkla ilişkiler ve reklamcılık, pazarlama, işletme gibi bölümlerden mezun olanlar, dijital medyada eğitime katılarak "sosyal medya uzmanı" olabiliyor.
 Gıda ve beslenme mühendisliği: Tüketiciler hijyen ve sağlıklı ürün istiyor. Bu da ihtiyacı sürekli kılacak.
 Hemşirelik: 5-6 yıldır en çok talep gören bölümlerden biri. Huzurevleri, bakımevleri, evde bakım, hastane, polikliniklerde rahatça iş bulunabiliyor.

GELECEK BİLİŞİMDE
Özellikle mobil cihazlara yönelik uygulama geliştirme ve pazarlama pozisyonları revaçta. Dijital oyun yazarlığı, dijital pazarlama uzmanlığına olan talebin 4 yılda artması bekleniyor. Uçak bakımı mezunu olan öğrencilerin yüzde 80'i hemen meslek sahibi oluyor. Gemi yöneticiliği, gemi elektroniği ve haberleşme zabitliği, makine zabitliği, yat kaptanlığı, balıkçı kaptanlığı, balıkçı gemisi kaptanlığı yük, yolcu ve hizmet gemilerinde kolayca iş buluyor.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.