MHP, Başkanlık Sistemi'ne destek vermeyecek

MHP, Başkanlık Sistemi'ne destek vermeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü çıkışıyla MHP'nin Başkanlık Sistemi'ne destek verip vermeyeceği oldukça netleşti.

MHP kulislerinde konuşulanlara göre Bahçeli, Türkiye'nin akıbetinin iyiye doğru gitmediğini görüyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hem ABD hem de AB ile diğer batı ülkeler nezdinden direnç oluştuğunu düşünen MHP, bu nedenle Türkiye'nin bir şekilde krize sürüklenmesi için dış ülkelerin elbirliğiyle çaba sarafettiğine inanıyor. Partide, önümüzdeki süreçte Türkiye'yi beka sorunu oluşturabilecek kötü günlerin beklendiği kanaati hakim. Parti, Cumhurbaşkanlığı ile hükümetin yetkililerinin birbirine karışması ve ortaya çıkan fiili başkanlık sistemi fotoğrafının Türkiye'nin hayrına olmayacağını düşünüyor. Bu yönetim tablosunun aynen devam etmesi halinde yeni kriz, kaos hatta yeni bir darbe girişimine daha davetiye çıkacağına inanıyor. MHP, "ne olacaksa olsun, millete gidecekse gitsin, millet evet diyecekse desin, Meclis'ten geçmeyecekse geçmesin ama başkanlık sistemi Türkiye gündeminden tamamen çıksın" kanaatinde. Bu nedenle MHP Lideri Başkanlık sistemi tartışmalarının fitili ateşleyip siyasetin tam göbeğine attı. Bahçeli, ağır eleştiri olmasına rağmen, başkanlık sisteminin tartışılmasından şikayetçi değil. Tartışılıp bir an önce gündemden çıkmasını, Türkiye'nen anayasal zeminde gerçek sorunlarına odaklanmasını arzuluyor.

"MHP, Ak Parti'nin 330'a ulaşması için destek verecek mi? sorusunun yanıtına gelince... Parti koridorlarında atan nabza göre güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan MHP, Meclis Genel Kurulu'ndaki gizli oylamada Ak Parti'nin önerisine destek vermeyecek.

Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum