MHP: Verdiğimiz ihraç listesinin yüzde 15'i geri döndü

MHP: Verdiğimiz ihraç listesinin yüzde 15'i geri döndü

15 Temmuz darbe girişimi sonrası soruşturmalarda mağdur olduğunu savunanların çare kapısı haline gelen MHP bu süreçte toplam 16 bin 870 başvuruyu. "Bir daha bakın" diyerek AK Parti hükümetine iletti. Bunların yüzde 10-15'inin görevlerine geri döndüğü...

MHP Genel Sekreteri İsmet BüyükatamanHabertürk'ün sorularını yanıtlarken, mağdurların MHP'ye başvuru süreçleri ve gelinen aşamayı değerlendirdi.

MHP'ye 16 bin 670 kişinin mağdur olduğu gerekçesiyle başvurduğunu, bunların dosyalar halinde AK Parti hükümetine ilettiklerim anlatan Büyükataman, son olarak 13 Mart'ta bin 435 kişiden oluşan 12. dosyayı ilgililere ilettiklerini kaydetti. O tarihten sonra 4 bine yakın kişinin daha başvuruda bulunduğunu belirten Büyükataman. OHAL Komisyonu'nun göreve başlamasından sonra başvuru almayı, gelen başvurulan da ilgililere iletmeyi durdurduklarını söyledi.

'TEŞEKKÜRE GELDİLER'

Büyükataman, mart ayından bu yana mağdurlara, Komisyonlara başvurun dediklerini belirterek, daha önceden MHP ile hiç ilişkisi olmayan, MHP'nin kapısından geçmeyen insanların, başvurabilecekleri yardım isteyebilecekleri, resmi bir mekanizma oluşmadığı dönemde kendilerine geldiğini, bunları geri çevirmediklerini anlattı. Bir ön incelemeden sonra bu kişilerin başvurularını Ak Parti'ye ilettiklerini ve 'gözden kaçırmış olabilirsiniz, bir daha bakın' dediklerini kaydeden Büyükataman, bunun hiçbir zaman, 'biz kefiliz, bunları işe geri alın' anlamına gelmediğini anlattı.

16 bin 870 başvurudan kaçının ikinci inceleme sonucunda geri döndüğü konusunda ellerinde resmi bir bilgi olmadığını kaydeden Büyükataman. partiye "teşekkür" için gelenler olduğunu, yüzde 10-15 civarı da bir dönüş gerçekleştiğini düşündüklerini kaydetti.

Bundan sonra OHAL Komisyonu'nun mağduriyetlerle ilgili resmi başvuruları alıp değerlendireceğini kaydeden Büyükataman, 'Bu başvuruların da oraya yapılmasını öneriyoruz' diye konuştu

Saliha Çolak - Haber Türk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum