MHP'de Muhaliflerin Kongresi 19 Haziran'da

MHP'de Muhaliflerin Kongresi 19 Haziran'da

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 10 Temmuz tarihinde seçimli olağanüstü kongre yapma çıkışının ardından, muhalif kanat da kendi kongre tarihlerini belirledi

MHP'de genel merkez ile muhalif kanat olağanüstü kongreyi kendi istedikleri tarihte gerçekleştirmek için mücadele veriyor. Yargıtay'ın onama kararının ardından MHP'de sadece tüzük değişikliği için 'çifte kongre' yapılma olasılığı gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre Çağrı Heyeti, pazartesi günü yapılacak son toplantısında tüzük kongresini kendilerinin yapacağını, tarih olarak da 19 Haziran'ı belirlediklerini açıklayacak. Kongrenin Anadolu Oteli'nde güvenlik endişesi nedeniyle seyircisiz gerçekleştirileceği bildirildi.

Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran kararını almasında tüzükte seçimli olağanüstü kongrenin ya tüzük değişikliği ya da istifa halinde gündeme gelebileceği tespitinin etkili olduğu, bunun dışındaki yapılacak her hamlenin hukuku zorlamak anlamına geleceği değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

İptal vurgusu

Genel merkezin 10 Temmuz'da aynı gün tüzük ve seçimli kongreyi yapmasının yasal bekleme süreleri dikkate alındığında mümkün görmeyen Çağrı Heyeti, bir delegenin mahkemeye başvurması halinde 10 Temmuz'da hem tüzük hem seçimli kongreyi iptal ettirebileceği ihtimaline dikkat çekti.

Genel Merkeze çağrı

Çağrı Heyeti, pazartesi günkü toplantıda genel merkeze 'ortak haraket edelim' çağrısı yapacak. Olumlu bir sinyal alınması halinde randevu talebinde de bulunacak olan Çağrı Heyeti, 19 Haziran'da tüzük kongresini kendi inisiyatiflerinde gerçekleştirmenin hukuken de uygun olacağı mesajını verecek.

Genel merkez ve muhaliflerin ilk savaşı divan başkanlığı için olacak. Genel Başkanlık yarışında kimin kazanacağının göstergesi olacak Divan seçimini alan taraf, kongrede psikolojik üstünlüğü de ele geçirecek. Muhaliflerin 19 Haziran'ı genel merkezin de 10 Temmuz'u kongre tarihi olarak belirlemesi MHP'de, 'çifte tüzük kongresi' tartışmasına yol açacak. Taraflar, kendi kongrelerinin yasal ve geçerli olduğunu iddiasında bulunacak.

ÖNDER YILMAZ / Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.