MHP'den İstanbul analizi: Biz üstümüze düşeni yaptık

MHP'den İstanbul analizi: Biz üstümüze düşeni yaptık

Cumhur İttifakı'nın ortakları AK Parti ve MHP, İstanbul seçimlerinin sonuçlarını masaya yatırıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün akşam saatlerinde Başkanlık Divanını topladı. Parti kurmaylarıyla seçim sonuçlarını masaya yatıran Bahçeli, parti olarak İstanbul'da aktif bir şekilde çalışmalar yürütüldüğünü, ancak sonucun seçmenin kararı olduğunu ifade etti.

KULİSLER HAREKETLİ

Seçim sonuçlarının ardından MHP kulisleri de hareketlendi. MHP kurmayları seçim sonuçlarını "Biz üzerimize düşeni yaptık. Sonuna kadar çalıştık. 40 gün boyunca mitili İstanbul'a attık. Seçmenin kararı bu oldu. Karara saygı duymak gerekiyor. Ama Kürt seçmenin tercihi etkili oldu" sözleriyle değerlendirdi. Kurmaylar, Cumhur İttifakı'nın yoluna devam edeceğini ve 2023 hedeflerine odaklanacaklarını işaret etti.

İstanbul seçiminin ardından MHP, yeni dönemde TBMM'deki yasa tekliflerine odaklanacak. Bu kapsamda okula başlama yaşının 66 aydan 69 aya çıkarılmasını içeren eğitim paketi, Yargı Reformu Strateji Belgesindeki bazı düzenlemeleri içeren yargı paketi, 11'inci kalkınma planı ve kültür alanında bazı değişiklikler içeren torba yasa teklifinin çalışmalarına destek verilecek.

Ebru Karatosun - Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.