Milli Eğitim Bakanlığına Öğretmen Kökenli Yeni İsim:  Fikri Işık!

Milli Eğitim Bakanlığına Öğretmen Kökenli Yeni İsim: Fikri Işık!

Ankara'da yeni kabine tartışmaları sürerken, kulislerde yeni isimler de konuşulmaya devam ediyor. Kabinede bazı bakanlıkların bölüneceği, bazı bakanların da değişeceği konuşuluyor.

Ankara'da yeni kabine tartışmaları sürerken, kulislerde yeni isimler de konuşulmaya devam ediyor. Kabinede bazı bakanlıkların bölüneceği, bazı bakanların da değişeceği konuşuluyor.

İsmi geçen bakanlıklardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı.

Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle siyasetten gelmeyen bakanların değişeceği bilgisi nedeniyle adından en çok söz ettiren bakanlıklar arasında.

Yeni Milli Eğitim Bakanı olacak isimler arasında, mevcut bakan yardımcıları Reha Denemeç, Mahmut Özer ve Mustafa Safran'ın isimleri geçerken, Ak Parti çevrelerinden alınan kulis bilgilere göre bu 3 isimin de Milli Eğitim Bakanlığı konusunda şansları gözükmüyor.

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı için ismi geçen en güçlü isimlerden birinin de eski Başbakan Yardımcısı, Eski Bakan ve şu an Ak Parti Kocaeli Milletvekili olan Fikri Işık olduğu iddia ediliyor.

Fikri Işık'ın 5 dönem üst üste milletvekilliği yapmasının yanında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Millî Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunması, çok büyük tecrübe sahibi olması ve öğretmen kökenli olmasının bunda etkili olduğu konuşuluyor.

Fikri IŞIK kimdir?

Gümüşhane - 1965 doğumlu.

Öğretmen, İş Adamı; ilkokul, ortaokul ve liseyi Kocaeli'nde okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.

AK PARTİ Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı, İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

23, 24, 25 ve 26. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçildi. AK PARTİ Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörlüğü ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği, Sözcülüğü ve Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 64. Hükûmetlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 65. Hükûmette Millî Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Üyesidir.

İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kulis bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. (memurpostasi.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.