Milli Eğitim Müdürü "Lozan'ın Maddeleri Çöpe" Dedi! İşte Tarihi (?) Açıklama

Milli Eğitim Müdürü "Lozan'ın Maddeleri Çöpe" Dedi! İşte Tarihi (?) Açıklama

İzmir Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Ayasofya’nın cami statüsüne geçirilmesinin ardından sosyal medya üzerinden tepki çeken 'Lozan' paylaşımı yaptı.

Kiraz tarafından yapılan paylaşımda, “Pek fazla Cuma mesajı atmam. Ama bu Cuma başka Cuma. Bu milletin bu minareler gibi dimdik ayakları üzerinde dikilmesi iradesi gösterdiğinin sembolik ifadesidir Ayasofya’daki Cuma. Bize dayatılan Lozan kilidinin bir maddesini daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin… Hutbeler devletin bağımsızlığının ifadesidir. Kölelere Cuma farz değildir. Cuma özgür birey ve toplumlar içindir. İşte bu yüzden bu Cuma başka Cuma. Mübarek ve daim olsun” ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklamalara tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabında şu açıklamalarda bulundu:

"Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü, sosyal medya paylaşımında Ayasofya’nın ibadete açılmasını “Lozan kilidinin bir maddesini çöpe atmak” olarak nitelendirmiş. Ancak cehaletimizden dolayı Ayasofya ile Lozan’ın ilgisini kuramadık.

Ayrıca sayın müdür “darısı diğer maddelerin” diyerek arzusunu beyan etmiş. Sayın müdürden Lozan kilidinin çöpe atılması gereken diğer maddeleri hakkında kamuoyunu ivedilikle aydınlatmasını bekliyoruz(!) ... Yazıklar olsun!

Yahu arkadaş siz eğitimcisiniz; neye hizmet ediyor, kime yaranmaya çalışıyorsunuz? ... Rabbim bu milletin yardımcısı olsun."

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.