Milyonlarca genç ve çocuğa dışarı izni! İşte o saatler...

Milyonlarca genç ve çocuğa dışarı izni! İşte o saatler...

3 Haziran 18 yaş altı sokağa çıkma izni ne zaman, saat kaçta? (0-18 yaş)

18 yaş altı sokağa çıkma saatleri artık haftada iki kez gerçekleştirilecek. 0-14 yaş grubu ile 15-20 yaş grubu ayrımının kalkması ve 18 yaş üstüne sokağa çıkma izninin gelmesiyle birlikte 0-18 yaş aralığı tek kapsam grubu olmuştu. Böylelikle dışarı çıkma kısıtlaması bulunan yaş grupları 18 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü olmuştu.

0-18 YAŞ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN?

18 yaşın altındakilerin sokağa çıkma izinlerin tek yaş grubuna geçirilmesiyle birlikte haftada iki kez olacak şekilde yeniden düzenlendi. Yani 18 yaş altı gençler ve çocuklar Çarşamba ve Cuma günleri dışarı çıkabilecekler.

18 YAŞ ALTI SAAT KAÇTA DIŞARI ÇIKACAK?

Çarşamba ve Cuma günleri sokağa çıkma izni bulunan bu yaş grubu 14:00 ile 20:00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu üç kavram çok önemli: Maske, mesafe ve temizlik. 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz ve 0-18 yaş grubunun tamamı, çarşamba ve cuma günleri, 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak. Yani ikili sistem yok. Artık bunu teke indiriyoruz.” ifadelerini kullanarak tek yaş grubuna geçildiğini duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.