Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği esaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuracak adayların, 2547 sayılı Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 25. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR kadroları için;

Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını, birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarını belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim/sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora veya sanatta yeterlik, yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan ve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

DOÇENT kadroları için;

Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını belirttikleri dilekçelerine; doçentlik başarı belgesini, özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, doçentlik başarı belgesini, yayın listelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını içeren (4) takım dosyayı ekleyerek, Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir.

Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Duyurulur.

MİMARLIK FAKÜLTESİ

ANABİLİM/ANASANAT DALI

UNVANI

ADET

AÇIKLAMALAR

İç Mimarlık

Prof.

1

Mimarlık Lisans kökenli olmak, Doçentliğini Tasarım (Mimarlık) Bilim alanından almış, Etkileşimli Mekan Tasarımı ve Bulanık Mantık ile Mekan Analizi konularında çalışmaları olmak.

Yapı Bilgisi

Prof.

1

Çelik Yapım Teknolojileri, Büyük Açıklıklı Çelik Yapılar, Hafif Çelik Yapılar ve İleri Teknoloji Yapıları konularında çalışma yapmış olmak.

Şehircilik

Doç.

1

Doçentliğini Şehir ve Bölge Planlama alanında almış olmak, Konut Alanlarında Toplumsal ve Mekânsal Ayrışma konusunda çalışmış olmak, Kent Planlama ve Kentsel Tasarım İlişkisi konusunda çalışmış olmak, Mekânsal Gelişim, Kent Planlama ve Kentsel Tasarım Konularında Yarışma Projeleri ve Araştırma Projelerinde çalışmış olmak.

Şehircilik

Doç.

1

Mimarlık Temel Alanda Şehir ve Bölge Planlama Bilim Alanında Doçentlik ünvanıalmış olmak, “Kent Planlaması, Koruma Planlaması, Kentsel Tarih, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Mekansal Analizler” alanında uzmanlaşmış olmak.

Bina Bilgisi

Doç.

1

Mimar kökenli olmak, en az on yıl Bina Bilgisi Bilim Dalında çalışmış olmak, Doktora çalışmasını Bina Bilgisi programında Mimari Tasarım alanında yapmış olmak, Fiziksel Engelliler ve Geleneksel Mimari Belgeleme konularında çalışmış olmak.

 

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ANABİLİM/ANASANAT DALI

UNVANI

ADET

AÇIKLAMALAR

Seramik Tasarımı

Prof.

1

Heykel alanında Sanatta Yeterlilik yapmış olmak, Seramik-Heykel alanında deneyimli olmak.

Temel Sanat Eğitimi

Doç.

1

Temel Eğitim alanında 4 yıl öğretim üyesi olarak görev yapmış olmak.

Fotoğraf

Doç.

1

Stereoskopik Fotoğraf alanında 3 yıl ders vermiş olmak, Sanat Fotoğrafı Tasarımı alanında en az 3 yıl ders vermiş olmak.

Geometri

Prof.

1

Tek Terimli Eğriler ve Arf Teorisi konularında çalışmalar yapmış olmak.

Klasik Arkeoloji

Prof.

1

Antikçağ Nümismatik’i üzerinde uzman olmak.

Bilim Tarihi ve Felsefesi

Prof.

1

Kıta Felsefesi, özellikle Kant ve Heidegger Felsefesi üzerine çalışmış ve yayın yapmış olmak; ayrıca Matematiksel Mantık ve Bilim Felsefesi üzerine çalışmış ve yayın yapmış olmak.

Kurumlar Sosyolojisi

Prof.

1

Toplumsal Cinsiyet, Aile Sosyolojisi ve Eğitim Sosyolojisi alanında çalışıyor olmak, ilgili alanlarda ve Eğitim Materyalleri konusunda yayın sahibi olmak.

Genel Sosyoloji ve Metodoloji

Doç.

1

Kent ve Mekan, Emek, Küreselleşme Çalışmaları, Sakatlık Çalışmaları, Klasik Sosyoloji Teorileri ve Nitel Araştırmaları konularında çalışmış olmak.

Yakınçağ Tarihi

Doç.

1

XIX. ve XX. Yüzyıl başında Rusya Türkleri hakkında araştırma yapmış olmak ve Rusça bilmek.

Sosyometri

Doç.

1

Türkiye Sineması, Psikanaliz ve Sosyoloji alanında araştırmalar yapmış olmak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.