Muammer Yıldız MEB Müşaviri Oldu

Muammer Yıldız MEB Müşaviri Oldu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak yaklaşık 7 yıldır hizmet veren Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri olarak görevlendirildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak yaklaşık 7 yıldır hizmet veren Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri olarak görevlendirildi.

Bakan danışmanı olarak görev yapacağı öğrenilen Yıldız’ın yerine MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci atandı. 

Yıldız, 23 Eylül 2009’dan beri bu görevdeydi. Bakan danışmanı olarak görevlendirilen Muammer Yıldız için İstanbul Valiliği tarafından Adile Sultan Sarayı’nda veda programı düzenlendi. Programda konuşan Muammer Yıldız, öğrenmenin hayat boyu sürdüğünü, İstanbul’ dan çok şey öğrendiğini ve kente hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Son 3 yılımda görevlendirme ile çalıştım ve 13 Mart’ta görevimi tamamlamış oluyorum. Bakanlık müşaviri görevli olduğum sisteme düştü. Takdir neyse, sorumluluklarımız neyse onu yerine getireceğiz. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise Ömer Faruk Yelkenci görevlendirilmiş bulunuyor. Kendisi tarihçi, sosyal bilimci, İstanbul’u çok iyi bilen biridir. Son yıllarda bakanlığın aldığı önemli kararların içinde yer alan, önemli görevler yapan bir arkadaşımızdır. Herkesin gayretiyle, emekleriyle yeni bakış açısıyla daha güzel işler yapılacaktır. Çünkü İstanbul kendinden enerjisi olan bir şehir. Ömer Bey’e görevinde başarılar diliyorum.”

YENİ MÜDÜR ÖMER FARUK YELKENCİ KİMDİR?

RİZE Çayeli’nde 1969’da doğan Ömer Faruk Yelkenci, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1992’de İÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. 2008’de Yeditepe Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını “Türk Modernleşmesinin Osmanlı Kökenleri: Sultan II. Abdülhamit Dönemi Eğitim Konuları” tezi ile tamamladı. Yelkenci’nin, Türk Modernleşmesi ve II. Abdülhamit’in Eğitim Hamlesi” adıyla yayınlanmış bir kitabı var. MÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam eden Yelkenci İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası olan Yelkenci 2014’ten beri Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum