Müdür, FETÖ'cü avukat tutunca, rüşvetten ceza almadı

Müdür, FETÖ'cü avukat tutunca, rüşvetten ceza almadı

FETÖ'nün kumpasıyla yargılanan eski infaz koruma memuru Ali Ekber Tuncay 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, kendisiyle aynı davada yargılanan müdür Y.C FETÖ'cü avukatı sayesinde beraat etti

Cezaevlerinde kadrolaşmak için pek çok infaz koruma memurunun görevden uzaklaştırıldığı dönemde, infaz koruma memuru Ali Ekber Tuncay da bir kumpas sonucu açığa alındı ve tutuklandı.

HEPSİ FETÖ'CÜ

2013'ün Temmuz ayında aralarında eski Kartal Açık Cezaevi infaz koruma memuru Ali Ekber Tuncay'ın da bulunduğu 23'ü memur 60 kişiye rüşvet suçlamasıyla operasyon düzenlendi. Soruşturmayı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Suriye'ye kaçmak üzereyken yakalanan savcı Ekrem Beyaztaş yürütürken, operasyon talimatını uygulayan isimler ise FETÖ'cü polis şefleri Nazmi Ardıç ve Mutlu Ekizoğlu oldu. Gözaltına alınan Ali Ekber Tuncay'ın savcılık sorgusunu ise firari savcı Muammer Akkaş gerçekleştirdi.

TAPEYE GÖRE TUTUKLAMA

FETÖ'den ihraç edilen hakim Süleyman Karaçöl tarafından cezaevine gönderilen Tuncay'ın tutuklanmasına delil olarak ise FETÖ'cü polisler tarafından dosyaya konulan tapeler gösterildi. Tapelerde bir mahkumdan rüşvet olarak ayakkabı ve gözlük aldığı iddia edilen Tuncay'ın evinde 15 Temmuz 2013'te arama yapıldı ancak ne gözlük ne de ayakkabı bulunamadı. Önce açığa alınan ardından da ihraç edilen Tuncay, hakkında düzenlenen iddianame FETÖ'cü hakim Mehmet Ekici tarafından kabul edildi. Dosya yetkisizlik kararı verilerek Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Tuncay, 2014 yılında tahliye olurken, Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz Mayıs ayında Tuncay'ı rüşvet suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı.

AYNI SUÇLAMA YAPILDI

Gerekçeli kararda, Tuncay'ın görev yaptığı tarihte sorumlu müdürü olan ve 1 numaralı şüpheli olarak gösterilen Y.C.'ye de aynı suçlamalar yöneltildi. Y.C. Tuncay'ın aksine dava sonucunda ceza almazken kararda söz konusu tapelerin hukuka aykırı elde edildiği ifade edildi. Y.C.'nin ceza almamasının arkasında yatan en önemli etkenin ise o dönemdeki avukatı olduğu ortaya çıktı. Y.C.'nin avukatının FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Cesim Parlak yapıyordu. Y. C'nin şu anda Şırnak Cezaevinde müdür olarak görev yaptığı öğrenildi.

YeniŞafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.