Müdür Görevlendirme Süreci Ve Dikkat Edilecek Hususlar

Müdür Görevlendirme Süreci Ve Dikkat Edilecek Hususlar

Müdür Atama Süreci Ve Dikkat Edilecek Hususlar - Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumları için yönetici görevlendirme kılavuzu geçtiğimiz ay yayımlanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumları için yönetici görevlendirme kılavuzu geçtiğimiz ay yayımlanmıştı.  Bu kılavuz doğrultusunda iş ve işlemler planlandığı seyirde devam ediyor.  Görev süresi dolan yöneticilerin tespiti, müdürlüğü münhal bulunan kurumların belirlenmesinden sonra önemli aşamalardan biri olan müdür olmak isteyen adayların başvurularının alınması iş ve işlemlerine 25 Nisan itibariyle MEBBİS modülü başvuru işlemleri sekmesi üzerinden başlanıldı.

Oldukça kısa bir zaman dili başvuru işlemleri için tanımlanmış durumda. Başvurular 25/28 Nisan Pazartesi/ Perşembe günlerinde yapılabilecek.  Müdürlük değerlendirmesine katılacak adayların bu kısa zaman diliminde bu işlemleri tamamlaması gerekiyor.  Öncelikle adaylar MEBBİS modülünde bilgilerini güncellemeliler.  Varsa ödül vb. belgelerin sisteme işlenildikten sonra başvurunun yapılması gerekmektedir. 

Peki müdürlük değerlendirme sürecine başvuru yapabilmek için hangi kriterleri yerine getirmek gerekmektedir. Öncelikle Yönetmeliğin 5. maddesinde sayılan dört şartı yerine getirmek gerekiyor. Yönetici olarak görevlendirilecek kuruma öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve okutacak dersi bulunmak en önemli şartlardan biri. Bu maddeye dair kılavuzda bazı düzenlemeler getirilmişti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin de İmam Hatip Liselerinde görevlendirilebilmesi bu düzenlemelerden biridir.  Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak çalışıyor olmak da  bir başka önemli ön şart. Müdür olarak görevlendirilecekler için özel şart olarak

a) Müdür olarak görev yapmış olmak.

b) Müdür başyardımcısı olarak en az iki yıl görev yapmış olmak.

c) Kurucu müdür, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya müdür başyardımcılığı dâhil toplam en az üç yıl görev yapmış olmak.

ç) Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak.

şartlarından birini gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Başvuruların alınmasından sonra Ek-1 değerlendirme formu üzerinden ilan edilen münhal kadronun 3 katı aday mülakata çağrılacak ve mülakatların ardından Ek-1 değerlendirme puanı ile sözlü puanın aritmetik ortalamasının alınması ile atama puanı oluşacak ve adaylardan 20 tercih yapması istenilecektir. Puan üstünlüğüne göre atama gerçekleşecektir. Bundan sonraki süreç şu şekilde ilerleyecek.

 

02- 03 Mayıs - Müdür adaylarının EK-1 form üzerinden değerlendirilmesi

02- 05 Mayıs - Müdür adaylarının EK-1 değerlendirme sonuçlarının ilanı

06 Mayıs - Müdür adaylarının EK-1 değerlendirmeye itirazı

 09-13 Mayıs - Müdür adaylarının EK-1 değerlendirmeye ilişkin itirazlarının değerlendirilmesi ve sonuçların duyurulması

16-17 Mayıs - Müdür adaylardan sözlü sınava katılacaklara ilişkin duyuru

 18-20 Mayıs - Müdür adaylarının sözlü sınavların yapılması

 23 - 31 Mayıs - Müdür adaylarının sözlü sınav sonuçlarının duyurulması

www.memurpostasi.com 

1 Haziran - Müdür adaylarının sözlü sınav sonuçlarına itirazı

 2 -8 Haziran - - Müdür adaylarının sözlü sınava itirazların değerlendirilmesi ve - sonuçların duyurulması

09-10 Haziran - Sözlü sınav puanlarının sisteme girilmesi

13 Haziran - Görevlendirmeye esas puanların ilanı

 14 Haziran - İl Milli Eğitim Müdürlüklerince müdür görevlendirmeleri için boş kontenjanların girilmesi 15 Haziran - - Müdürlük tercihlerinin alınması

 16-20 Haziran - - Başvuruların onaylanması

16-21 Haziran - - Başvuru sonuçlarının açıklanması ve görevlendirme 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum