Müdür Görevlendirmeleri Ne Zaman Sonuçlanacak?

Müdür Görevlendirmeleri Ne Zaman Sonuçlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürlerinin görevlendirme işlemlerini takvim doğrultusunda sürdürüyor. Kendi okullarını tercih edecek müdürler verilecek ilave 8 puan mahkeme tarafından iptal edilmesinden sonra bu puan verilmeden iş ve işlemler sürdürülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürlerinin görevlendirme işlemlerini takvim doğrultusunda sürdürüyor. Kendi okullarını tercih edecek müdürler verilecek ilave 8 puan mahkeme tarafından iptal edilmesinden sonra bu puan verilmeden iş ve işlemler sürdürülüyor. Bu durum kendi okulunu tercih edecek okul müdürlerine sunulan ilave fırsatın ortadan kalkması sonucunu doğurdu. Ayrıca Yönetmeliğin 26. maddesi gereği Müdürlüğe görevlendirme. 

MADDE 26 – (1) Müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adayların görevlendirmeye esas puanları; Ek-1’de yer alan form üzerinden verilen değerlendirme puanı ile sözlü sınavda verilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Görevlendirmeye esas puanlar, kesin sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en fazla bir yıl süreyle olmak üzere bu kapsamda yapılacak bir sonraki değerlendirme tarihine kadar geçerlidir.

(2) Müdür olarak görevlendirilmek isteyen adaylardan;

a) Okul Öncesi veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alan öğretmenlerinden anaokullarına müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara,

b) Matematik, Fizik, Kimya veya Biyoloji alan öğretmenlerinden fen liselerine müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara,

c) Türk Dili ve Edebiyatı, Görsel Sanatlar/Resim veya Müzik alan öğretmenlerinden güzel sanatlar liselerine müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara,

ç) Sınıf Öğretmenliği alan öğretmenlerinden ilkokullara müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara,

d) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri alan öğretmenlerinden imam hatip liselerine müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara,

e) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden mesleki ve teknik eğitim kurumlarına müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara,

f) Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji veya yabancı dil alan öğretmenlerinden sosyal bilimler liselerine müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara,

g) Beden Eğitimi alan öğretmenlerinden spor liselerine müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara,

söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, bu maddenin birinci fıkrasına göre belirlenen puanlara beş puan ilave edilir.

(3) Kurucu müdür olarak görev yaptıkları eğitim kurumlarına müdür normunun verildiği ilk dönemle sınırlı olmak üzere, kurucu müdür olarak görev yaptıkları eğitim kurumuna müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, bu maddenin birinci ve ikinci fıkralarına göre belirlenen puanlara beş puan daha ilave edilir.

(4) Müdür olarak görevlendirilmeye hak kazanan adaylar, bu maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarına göre hesaplanan puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile müdür olarak görevlendirilir.

(5) Adayların puanlarının eşitliği halinde, sırasıyla Ek-1’de yer alan forma göre değerlendirme puanı, Ek-2’de yer alan forma göre sözlü sınav puanı, yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet puanı fazla olan adayın görevlendirmesi yapılır. Eşitliğin devamı hâlinde görevlendirilecek aday kura ile belirlenir.

(6) Görevlendirme işlemleri, itirazların sonuçlandırıldığı tarihten itibaren en geç on iş günü içinde tamamlanır.

(7) Müdür ihtiyacı karşılanamayan eğitim kurumları ile yeni açılan eğitim kurumlarının müdürlüğüne, görevlendirmeye esas puanların geçerli olduğu süreyle sınırlı olmak üzere, müdür olarak görevlendirilemeyenler arasından aynı usulle dört yıllığına görevlendirme yapılabilir.)

                Fen Liselerini tercih edecek Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik öğretmenlerine ilave 5 puan sunuluyor. Aynı durum Sosyal Bilimler Liselerini tercih edecek sözel alan öğretmenlerine de sunuluyor. Başvuruların onaylanmasından sonra gözler sonuçların açıklanmasına çevrildi. 22/30 Haziran tarihleri arasında sonuçların açıklanması ve göreve başlama işlemleri tamamlanacak. Bazı iller sonuçlarını açıklamaya başladı. Sonuçlar açıklandıkça sitemizden duyurulacaktır.

                Ayrılış Başlama İşlemleri Nasıl Yapılacak?

                Görevlendirme olurlarının çıkmasından sonra müdür olarak görevlendirilenler,  personel nakil evrakları ile görevden ayrılış ve başlama işlemlerini yapacaklardır. 

İbrahim Hakkı CELİS

www.memurpostasi.com / özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum