Müdür ve Müdür Yardımcılığı Atamaları Mülakatla Yapılacak

Müdür ve Müdür Yardımcılığı Atamaları Mülakatla Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılı için yayınladığı yönetici atama takvimine göre 2018 yılında yönetici seçmeleri mülakatla yapılacak .

MEB 2018 yılı Yönetici Görevlendirme Takvimini yayımladı.

Bakanlık yazılı sınav getiren yönetici atama yönetmelik taslağını geçtiğimiz günlerde yayınlamış ve paydaşların görüşüne açmıştı.

Bu açıklamalar ve adımlar sonrasında, MEB'in yayınladığı taslak yönetmelikte küçük rütuşlar yapılarak yeni yönetmeliği hazırlayacağı, 2018 yılında yapılacak yönetici görevlendirmelerinin yeni yönetmelik sonrasında yapılması bekleniyordu. 

Hatta kulislerde Bu ay sonunda yeni yönetmeliğin yayınlanacağı, Nisan 2018'de Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınavlarının yapılacağı, Haziran 2018'den itibaren yönetici görevlendirmelerin yeni yönetmeliğe göre yapılacağı ifade ediliyordu.

Ancak; MEB'in 2018 yılı için yayınlamış olduğu Yönetici atama takviminde sınav gözükmüyor .

Muhtemelen yeni yönetmeliğin çıkmasının gecikecek olması nedeniyle 2018 yönetici atama takviminde sınav tarihi ve süreci atama takviminde yer almamış.

Bakanlık, geçtiğimiz yıllarda Mayıs ayında başlattığı Yönetici Görevlendirme takvimini 3 ay öne çekmiş ve Şubat 2018'de başlatmış gözüküyor. Okulların kapandığı dönemde tüm atamaların tamamlanması hedefleniyor. 

Sonuç olarak ; 2018 yılında yapılacak müdür ve müdür yardımcılığı atamalarında sözlü sınav esaslarına göre atamalar yapılacak .

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.