Müdür Yardımcılığı Atamalarında ŞOK İddialar

Müdür Yardımcılığı Atamalarında ŞOK İddialar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetici görevlendirmeleri kapsamında yapılan müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı sınavına çok sayıda yönetici adayı katılmış, başarılı olanlar için geçtiğimiz günlerde tercih başvuruları alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetici görevlendirmeleri kapsamında yapılan müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı sınavına çok sayıda yönetici adayı katılmış, başarılı olanlar için geçtiğimiz günlerde tercih başvuruları alınmıştı. 

Yapılan tercihler doğrultusunda yönetmelik gereği puan üstünlüğü ilkesine göre müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmeleri ilan edilmişti. 

BAZI İL MÜDÜRLÜKLERİ SONUÇLARI GİZLEDİ

Kurban Bayramının hemen öncesinde ilan edilen sonuçlar; bazı il milli eğitim müdürlükleri tarafından sadece adayların görebileceği şekilde ilan edilirken, bazı il müdürlükleri tarafından ise şeffaflık ilkesi doğrultusunda liste ve puanlar olarak herkes tarafından görülecek ve bir şaibeye neden olmayacak şekilde ilan edilmiştir.

LİSTELER SÜREKLİ DEĞİŞİYOR İDDİASI

Bazı il müdürlükleri tarafından ilan edilen sonuçların, daha sonra değiştirldiği yönünde çok sayıda bilgi gelmektedir. 

Şöyle ki; sonuçların ilan edilmesinin ardından sistemden kişisel bilgileri ile sonuçları öğrenen adaylar, bir kaç gün sonra tekrar sistemden kontrol ettiğinde sonuçların değiştiğini gözlemlemiştir.

Bazı il müdürlüklerinde ise bu değişikliklilerin bir kaç defa gerçekleştiği yönünde de bilgiler gelmektedir.

Hem sonuç listesinin tamamının ilan edilmeyişi, hem de sonradan yaşanan bu tür sık değişiklikler akıllara bazı şaibelerin yaşanabileceğini getirmektedir. 

ANKARA'DA BENZER SORUNLAR YAŞANDI MI?

Bu tür iddiaların biri de Ankara için gündeme geldi. 

İşte Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin'in konu hakkında yapmış olduğu açıklama:

"Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü sınava dayalı müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı atamaları hususunda artan şikayetler sebebiyle buradan uyarıyorum.

Ekranda atandı yeri üç kere değişmiş, en son atama yeri ile valiliğe gönderildiği iddia edilen listede bile yeri değiştirilmiş olduğu iddiaları ayyuka çıkmıştır.

En trajik ve komik olan ise yanlış tesis edilmiş işlemlerin valiliğe imzaya gönderildiği için düzeltme şanslarının kalmadığının söylendiğidir.

Eğer bu iddialar doğru ise yazık ki ne yazık hem de..

Daha yolun başında atılan bu yanlış adımlar yeni görevine başlamış Ankara İl Milli Eğitim Müdürü için eğitimin hiç bir paydaşını mutlu etmeyecek yanlış uygulamaların başlangıcı olacağı dolayısı ile bizim de hak arama mücadelemizin alanlara taşınacağı anlamına gelmektedir.

Konu ile ilgili olarak yetkililerin gerekli açıklama yapmaları beklenmektedir.

Birlik ve beraberliğimizin bu şekilde sabote edilmemesi anlamında yetkilileri yukarıda belirttiğim ve tarafımıza iletilen iddialarla ilgili olarak gerçekleştirilen iş ve işlemleri gözden geçirmelerini, ivedilikle gerekli tedbirleri almalarını tavsiye ediyorum.

Saygılarmla.."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum