Müdür Yardımcılığı Sınavına İptal Şoku!

Müdür Yardımcılığı Sınavına İptal Şoku!

20 Mart 2016 tarihinde yapılan MEB Müdür Yardımcılığı sınavı iptal mı ediliyor?

Eğitim İş Sendikası , Meb tarafındaneğitim kurumlarına müdür yardımcılığı görevlendirmeleri için yapılan Müdüryardımcılığı sınavı  konularını düzenleyen 15.Maddede   Atatürk ilke ve İnkilapları konusunun olmamasından ötürü   ilgili maddenin yürütmesinin durdulurması için  açtığı davada Danıştay kararını vererek 15.Maddenin Yürütmesini durdurma yönünde karar verdi. 

20 Mart tarihinde yapılan ve sınav konularında Atatürk İlke Ve İnkilap tarihi konularının bulunmadığı Müdür Yardımcılığı sınavının bu karar sonrası iptal edilmesi büyük bir olasılık olarak gözükmektedir çünkü bu karara göre sınav eksik konular ile yapılmıştır ve ayrıca Eğitim İş yaptığı açıklamada aynı karar doğrultusunda Yazılı Sınav Başvurukılavuzununda iptal edildiğini açıklamıştır.

Danıştayın vermiş olduğu bu karar sonra Milli Eğitim Bakanlığının  7 Gün içinde  Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK) itiraz etme hakkı bulunmaktadır.  

Ayrıca Danıştayın 15. Madde konusunda  vermiş olduğu karar oy birliği ile alındığından ötürü İDDK!dan farklı bir karar çıkacağı düşünülmemektedir.

Danıştayın vermiş olduğu bu karar sonrası 20 Mart 2016 tarihinde yapılan  ve 18 Nisan 2016 tarihinde sonuçları açıklanan Müdür Yardımcılığı sınavı iptal edilerek ilgili sınav konularını içeren maddeye Atatürk İlke Ve İnkilapları konusunu içeren sorular ile yeniden yapılması gerecektir. Sınav iptal edilmeyerek önümüzdeki süreçte  Sıanv sonuçlarına göre atamaların yapılması ise daha büyük sorunlara yol açacaktır.

 


İŞTE MAHKEME KARARI

MEB Müdür Yardımcılığı sınavı MEB Müdür Yardımcılığı sınavı MEB Müdür Yardımcılığı sınavı MEB Müdür Yardımcılığı sınavı

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum