Müdür yardımcılığından feragat eden tekrar atanabilir mi?

Müdür yardımcılığından feragat eden tekrar atanabilir mi?

Müdür yardımcılığında birkaç ay çalıştıktan sonra sağlık nedenlerinden dolayı feragat ettim ve şimdi iyileştiğime dair heyet raporu aldım. Müdür yardımcılığına geri dönmek istiyorum. Bu durumda kazanılmış hak var mıdır? Geri dönmem mümkün müdür?

657 sayılı Kanununun, "Memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi" başlıklı 76 ıncı maddesinde "Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.

Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler.

Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür.

Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına göderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir." hükmü yer almaktadır.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yönetmeliği hükümlerine uymak suretiyle müdür yardımcılığı kadrolarına atanan personelin söz konusu müdür yardımcılığı unvanı kazanılmış haktır.

 

Bilindiği üzere, 25/6/1983 tarihli ve 18088 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin hükümlerine uyulmak suretiyle atamalarının yapılması gerekmektedir.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliği hükmü uyarınca kurumlar kurumsal atama ve yer değiştirme yönetmeliklerini yürürlüğe koymak zorundadırlar.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği çerçevesinde kazılmış hak olan müdür yardımcısı kadrosuna, hizmetinize ihtiyaç duyulması ve halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 76 maddesi ve atama ve yer değiştirme yönetmelik hükümlerine uyulmak suretiyle atama yapılması mümkün bulunmaktadır.

 

http://www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.