Müdür yetkili öğretmenlerin ek dersleri

Müdür yetkili öğretmenlerin ek dersleri

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “İkili öğretim yapan örgün eğitim kurumları yöneticilerinin ilave ek ders ücreti” başlıklı 29. maddesindeki;

 

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “İkili öğretim yapan örgün eğitim kurumları yöneticilerinin ilave ek ders ücreti” başlıklı 29. maddesindeki; “01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenmekte olan ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenir.” hükümlerine göre ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarında müdür yetkili öğretmenlere ek ders ücretleri 2 saat artırımlı ödenir mi?
 
Sorumuza cevap bulmak için müdür yetkili öğretmenlerin nasıl görevlendirildiklerine dair hükümlere bakmamız gerekmektedir.
 
Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Kurucu müdür ve müdür yetkili öğretmenliğe görevlendirme” başlıklı 13. maddesi 2.fıkrasında “Müdür normu bulunmayan ilkokullarda görevli öğretmenlerden biri, öğretmenlik görevi yanında yönetim hizmetlerini de yürütmek üzere, il millî eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayıyla müdür yetkili öğretmen olarak görevlendirilebilir.” hükümleri bulunmaktadır.
 
Müdür yetkili öğretmen görevlendirilmesi zorunlu bir görevlendirme ve sürekli olduğundan ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarında müdür yetkili öğretmenlere ek ders ücretlerinin 2 saat artırımlı ödenmesi gerekmektedir.
 
 
 
Ahmet KANDEMİR
 
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.