Mülteci eğitiminde Ankara açık ara önde

Mülteci eğitiminde Ankara açık ara önde

Ankara, mülteci çocuk ve ebeveyn eğitiminde birinciliği kimseye kaptırmadı. Başkentte 76 mülteci öğretmenle birlikte onlarca Türk öğretmen, eğitim seferberliğinde tarih yazdı

Mülteci eğitiminde Ankara açık ara önde - Ankara, mülteci çocuk ve ebeveyn eğitiminde birinciliği kimseye kaptırmadı. Başkentte 76 mülteci öğretmenle birlikte onlarca Türk öğretmen, eğitim seferberliğinde tarih yazdı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ankara'ya sığınan binlerce mülteci için İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönetiminde başlatılan eğitim seferberliği meyvelerini verdi. Başkentte beş okulda Suriyeli, Iraklı, Afgan, Türkmenlerden oluşan ara sınıflarında bin 500 ve Geçici Eğitim Merkezlerinde 5 bin olmak üzere toplam 6 bin 500 Suriyeli, bin 592 Iraklı Türkmen öğrenci eğitim alıyor. 

8 bin çocuğa ulaşıldı 
Başkentteki mültecilere yönelik verilen eğitimlerin detaylarını SABAH Ankara'yla paylaşan Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, savaşın etkilerini silmek için geniş alanda eğitim faaliyetleri yaptıkların söyledi. Bozkurt, "Mültecilerin ve özellikle çocukların ülkemiz yaşamına uyum süreçlerini hızlandırmak, eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Savaş en çok çocuklara sirayet etmiş durumda. Bunu silmek için başlattığımız eğitim faaliyetleriyle 8 binden fazla çocuğa ulaştık. Altındağ'da bulunan Nazife Hatun, Şili, Fatih Sultan Mehmet, Sıdıka Kınacı ve Taşça İlkokulunu Eğitim Merkezi belirledik. Kardeşlerimiz buralarda kendi dil ve müfredatlarında eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürüyorlar" dedi.

Eğitim-öğretim yaşı gelip de sisteme dahil olmamış tek bir öğrenci bile bırakmak istemediklerini belirten Bozkurt, Ankara'da mültecilerin okullaşma oranını artıracaklarını söyledi. Bozkurt, "Suriyeli öğrencilerimiz için 76 Suriyeli öğretmen görevlendirildi. Öğrenciler, Suriyeli öğretmenlerden kendi müfredatlarına göre eğitim almakta ve ayrıca haftada 5 saat de Türkçe dersini bizim öğretmenlerimizden almaktadır. Sıdıka Kınacı İlkokulu'nda 55 minik öğrencimiz eğitim görsün, sosyal becerileri gelişsin diye okul öncesi eğitimi de vermeye başladık. Okullarımızda toplam 6 bin 500 Suriyeli öğrenci eğitim almakta" diye konuştu. 

Ailelere mesleki beceri kazandırıldı
Mülteci aileleri asla ihmal etmediklerini belirten Erol Bozkurt, "Bugüne kadar tamamlanan toplam 50 kurstan bin 500 kursiyerimiz faydalanmıştır. Halk Eğitim Merkezimizde Suriyeli yetişkinlere Türkçe öğretmek ve mesleki beceri kazandırmak amacıyla kurslar düzenledik. Bu kurslarımız da Türkçe öğretimi, hediyelik eşya yapımı, çocuk bakımı ve oyun odası alanında gerçekleştirildi. Devam eden kurslarımız Türkçe, çocuk bakımı ve oyun odası, kuaförlük ve dikiş alanında. 15 kursta 300 kursiyer eğitim alıyor" şeklinde konuştu. (Tülay Canbolat / Sabah)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum