“Multiculti Art 4 You(Th)” Pojesinin Yayginlaştirma Etkinliği Ankara’da Gerçekleştirildi

“Multiculti Art 4 You(Th)” Pojesinin Yayginlaştirma Etkinliği Ankara’da Gerçekleştirildi

"Multiculti ART 4 You(th)", Avrupa Birliği projesi olarak, sanat ve kültürü daha erişilebilir ve kapsayıcı hale getirme amacıyla, imkanları kısıtlı gençler dahil olmak üzere gençlerin yaratıcı uygulamalarını teşvik ediyor. Fransa’dan Amsed kuruluşu proje

"Multiculti ART 4 You(th)", Avrupa Birliği projesi olarak, sanat ve kültürü daha erişilebilir ve kapsayıcı hale getirme amacıyla, imkanları kısıtlı gençler dahil olmak üzere gençlerin yaratıcı uygulamalarını teşvik ediyor. Fransa’dan Amsed kuruluşu proje yürütücüsüdür, Türkiye’den Gazi Üniversitesi, Belçika’dan Famillies du Monde ve Yunanistan’dan Solidarity Tracks proje ortaklarıdır.

Proje kapsamında Multiculti Art projesiyle özdeş https://www.multicultiart.org/ isimli web sitesi ve bu site üzerinden hizmet veren bir eğitim platformu oluşturulmuştur. Platform farklı profillerdeki gençlerin girişimcilik becerilerini, özellikle de sanat ve kültür alanlarında sosyal girişimcilik becerilerini geliştirmelerine eşlik etmek ve desteklemekle ilgili teknik ve pedagojik becerilerin edinilmesi yoluyla e-eğitmen profillerinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Bu platformun e-eğitmen rehberinin kolektif olarak oluşturulmasını sağlayacak ve e-eğitmenlerin misyonlarını doğru bir şekilde yerine getirmeleri için bir ilham kaynağı olacaktır. Platform 5 çevrimiçi eğitim modülüne sahiptir ve 5 dilde hizmet vermektedir: İngilizce, Fransızca, Felemenkçe, Türkçe ve Yunanca. Platformda yer alan bu kurslar yaygın eğitime uygun olarak hazırlanmış olup e-eğitmenler ile öğrenciler arasında online bir bağlantı sağlayacak altyapıya sahiptir.

Özgün ve temel bilgiler içeren bu 5 e-modüller, quizler, oyunlar ve uygulama çalışmaları ile keyifli bir öğrenme aracıdır. Ayrıca platform her kurstan sonra başarılı kullanıcıya sertifika imkanı sunmaktadır.

image002-198.jpg

Gazi Eurodesk Takımının 10 kişilik ekibi ve diğer ortakların katılımıyla, Belçika’nın başkenti Brüksel’de üç günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Çalışma süresince tüm ortaklar platforumun geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliği için çeşitli toplantılar ve grup çalışması etkinlikleri gerçekleştirdi. Bu çalışmanın sonucunda, yaygınlaştırma ve sürdürülebilirlik için stratejiler belirlendi. İlk olarak, proje ortaklarının en az 50 katılımcının yer aldığı bir yaygınlaştırma etkinliği düzenlenmesi yönünde bir hedef ortaya konularak ortaklarla mutabık kalındı. Bu hedef doğrultusunda, ilk yaygınlaştırma etkinliği Ankara’da Nergiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Yaygınlaştırma etkinliği, Dr.Öğr.Üyesi Tayfun Fındık’ın açılış konuşması ile başlamış ve Arş. Gör. Uğur Özdemir’in sunumu ile söyleşi havasında devam etmiştir.

image003-160.jpg

image004-109.jpg 

Etkinlik boyunca katılımcılar Avrupa Birliği projeleri, Multiculti Art projesi ve platformun kullanımı hakkında bilgilendirilmiştir. Bununla beraber Brüksel çalışması ve çalışmanın sonuçlarından, geçici eylem planından, bahsedilmiştir.

Katılımcıların platformun ortak yöneticileri ve e-öğretmenleri; kültürel ve sanatsal girişimlerde bulunan gençler, sivil toplum (sanat ve kültür alanındaki kurumlar ve girişimciler), siyasi karar vericiler (belediye ve yerel makamların seçilmiş yetkilileri ve temsilcileri), yerel topluluk vatandaşları ve gönüllü yararlanıcılar; ve medya temsilcileri olmasına dikkat edilmiştir. Aynı zamanda Gazi Eurodesk Takımı yaygınlaştırma etkinliğine hem katılımcı olarak hem de etkinliğin organizasyonuna destek olmuştur. Etkinlik sonrasında soru-cevap kısmı olmuş katılımcılar proje ve platform hakkında sorularını proje ekibine iletme fırsatı bulmuştur.

image005-057.jpg

Yaygınlaştırma etkinliği ile Multiculti Art platformu eğitim kaynaklarının kullanıcı sayısı arttırılmıştır. Ayrıca yerel yararlanıcılar arasında sanat ve kültür alanlarında sosyal girişimciliğin değeri konusuna vurgu yapılarak farkındalık oluşturulmuştur. Platformun fırsat ve imkanlarından yararlanmaya motive olmuş gençlerin sayısında artış sağlanmıştır. Erasmus+ Gençlik programından haberdar olan kişi sayısında da artış hedeflenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.