Musa Akkaş'tan İLKSAN Çıkışı: Seçim İptal Edilmedi, ER-TE-LEN-Dİ!

Musa Akkaş'tan İLKSAN Çıkışı: Seçim İptal Edilmedi, ER-TE-LEN-Dİ!

MEB'in artan vaka sayıları nedeniyle hafta sonu gelen sokağa çıkma yasağı kısıtlamasını gerekçe göstererek 3 Nisan 2021 Cumartesi günü yapılacak olan İLKSAN seçimlerini ertelemesinin yankıları devam ediyor.

MEB'in artan vaka sayıları nedeniyle hafta sonu gelen sokağa çıkma yasağı kısıtlamasını gerekçe göstererek 3 Nisan 2021 Cumartesi günü yapılacak olan İLKSAN seçimlerini ertelemesinin yankıları devam ediyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu açıklamalarda bulundu:

NE YAPTIĞI, NE DEDİĞİ, NE SÖYLEDİĞİ BELLİ OLMAYANLARIN YOLU KARANLIKTIR!

VARAN1/VARAN 2/VARAN 3/VARAN 4

AÇIKLIYORUM.

Strateji olmayanların stratejisini sandık üyeleri belirleyecek ve sandığın yönetimini her zaman olduğu gibi bu defada Türk Eğitim Sen’e teslim edecekler.

Malum sendikanın İlksan seçimleri ile ilgili kararlarına ,kararsızlıklarına bakalım.

VARAN 1

09.06.2012 tarihinde yapılan il delege seçim sonuçları şöyleydi;

TÜRK EĞİTİM SEN. 135

Eğitim Sen. 47

Eğitim Bir Sen. 40 delege çıkarmıştı.Bu seçim öncesinde İlksan’ın paralarının bir yerlere peşkeş çekildiğini anlatan boy,boy afişler bastırmışlardı.Afişlerle ilgili İlksan 6. Dönem 4. Olağan Temsilciler Kurul toplantısında 7 Nisan 2012 tarihinde Alanya’da katıldığım toplantıda Konuşmuştum.Demiştim ki;Yapılan afişi göstererek,”...bakınız bu afişte bir İlksan üyesi sandığa para atıyor. Sandıktaki para bir rantiyecinin cebine hortumlanıyor. Çok çirkin. Bunu yapanları kınıyorum. Etik değil, insani değil, ahlaki değil. Bu afişi basıp, okul ve kurumlara gönderen Eğitim-Bir-Sen’i müfteri ilan ediyorum, bu resmi ispata davet ediyorum. Haykırarak şunu söylüyorum: İlksan’da hırsızlık yapıldığını bilen varsa, kendisini bu hırsızlığı belgeleriyle birlikte ortaya koymaya davet ediyorum. İlksan’da hırsızlık yapıldığını bilip de söylemeyen ya da bildiği bir usulsüzlüğü, yolsuzluğu, hırsızlığı yargıya havale etmeyen şahıs ve sendika varsa açıkça söylüyorum ŞEREFSİZDİR. Türkiye bir hukuk devletidir. İlksan soyuluyor, birilerine peşkeş çekiliyorsa, İlksan’da hırsızlık yapılıyorsa savcılarımız var. İlksan ile ilgili iftira atanlar müfteridir. İftira atanlara, yalan söyleyenlere dinimiz ne diyor? Kuran-ı Kerim’de Mealen buyuruyor ki; yalan söyleyenler, iftira edenler, ancak Allah’ın ayetlerine inanmayanlardır. İşte onlar yalancıların ta kendileridir.”mealinde bir şeyler söylemiştim.O gün bugündür ortaya bir şey koyamadılar.İftiralarına devam ettiler.

1996 yılından itibaren günümüze kadar İLKSAN MEB’nın bürokratları ve Türk Eğitim Sen temsilcileri tarafından yönetildi.1990 yıllarda yaşanan olaylara takılı kalmanın anlamı yoktur.Bugün İLKSAN nerededir? İLKSAN’ın yapısı nasıldır? Mal varlığı artmış mıdır? Üyelerine maddi ve sosyal anlamda katkıları var mıdır? Bunlara bakmak lazım. Gözünde at gözlüğü olanlar, karama kampanyaları ile İLKSAN‘a çamur atarak maalesef kafa karışıklığı yaratmaktadırlar. Türk Eğitim-Sen’in sayesinde eğitim çalışanlarının bir kıymet olduğunu İLKSAN ispat etmiştir. Türk Eğitim-Sen’in olduğu yerde hırsızlığa adaletsizliğe, ahlaksızlığa, kul hakkını yemeye geçit olmaz.

Sandık üyeleri bunların bu yalanlarına itibar etmeyerek sandıkta öyle bir şamar attı ki,sonraki seçimlere kadar bellerini doğrultamadılar,sonra ki seçimlere de katılmadılar.

VARAN2

2016 İlksan seçimlerinde;

‘SANDIK,SANDIKTA DÜZELİR SANMA’

BOYKOT EDİYORUZ.

İLKSAN’A HAYIR

Şeklinde afişler bastırıp,okul panolarına asmışlardı.

Yani,seçimden kaçmışlardı.Seçime girme cesaretleri olmadığından seçimleri ‘BOYKOT’ ettiklerini açıklamışlardı.

VARAN 3

3 Nisan 2021 İlksan ilçe temsilcisi seçimlerine geldiğimizde “İLKSAN’ın mevcut durumdan kurtulmasının yolu, üyelerinin inisiyatif almasından geçmektedir.”diyor.Malum sendikanın genel başkanı.

Seçime katılacakmısınız, katılmayacakmısınız.Bu konuda net fikir beyan etmiyorlar ama seçimlere,

-10 şube başkanı,27 şube yönetim kurulu üyesi, 58 ilçe temsilcisi, 175 ilçe yönetim kurulu üyesi, 76 işyeri temsilcisi, 9 kadın komisyonu üyesi yani 355 sendika yöneticisini aday göstereceksiniz,

-Yetkili(!) sendika olacaksınız,

-Hizmet kolunda en çok üyeye sahip olmakla da caka satacaksınız…

İLKSAN seçimlerinde eğitim çalışanlarının karşısına dürüstçe, isminizle, cisminizle çıkarak “sendika olarak adaylarımız bunlar” diyemeyeceksiniz!

Güya BAĞIMSIZ ADAYLARI desteklediğinizi beyan edeceksiniz.Bu resmen seçimlerden korktuğunuzun,cesaretinizin olmadığının göstergesidir.

VARAN 4

Seçime katılıp,katılmayacaklarını açıklayamayanlar bugün kalkıp, salgın şartlarından dolayı Hükümet tarafından açıklanan tedbirler doğrultusunda, Bakanlık onayıyla ertelenen seçimler için;

“İLKSAN üyesinin önünden sandığı kaçırıyor” diyebileceksiniz ya,helal olsun sizlere...Tam bir komedisiniz.

Seçimin iptali söz konusu olmadığı halde ,seçimler iptal edildi, ne demektir..seçimler yapılacak,seçim iptal edilmedi...ER-TE-LEN-Dİ !

Merak etmeyin,sandık yakın,seçimler yapılacak.

Bu iftira,yalan,yanlış,tutarsız davranışlarınızın bedelini ödeyeceksiniz.

ZAMAN YAKINDIR.

VARAN 1

Paraların hortumlanıyor gösteriliyor afişi,

VARAN 2

Seçimleri boykot afişi,

VARAN 3

Seçimler için insiyatif alma,kaçak güreşme açıklaması,

VARAN 4

Seçimlerin Ertelenmesi ile ilgili açıklama,

101-077.jpg102-059.jpg103-030.jpg104-016.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.