Muşlu şehit Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Muşlu şehit Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

İSstanbul Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz, memleketi Muş'ta Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Murat Yılmaz için Muş Valiliği önünde tören düzenlendi. Neriman- Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü Murat Yılmaz'ı yüzlerce kişi son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından şehit polis memuru için dua okundu. Şehit yakınları cenaze başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Şehidin babası Nazım Yılmaz ayakta durmakta güçlük çekti. Vali Seddar Yavuz tören boyunca şehit babası Nazım Yılmaz’ın elini bırakmadı. 

BU ÖLÜM DEĞİL, DİRİLİŞTİR

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, şöyle dedi:

"Murat’ımı muradına eremeden kara toprağa gönderdiler ama biz biliyoruz ki inanıyoruz ve güçlüyüz. Biz Müslümanız elhamdülillah. Biz şehit olanların ölmediğine onların canlı olduğuna, diri olduğuna ve peygamber efendimize komşu olduğuna iman ederiz. O yüzden ölümler bizim için ölüm değildir. Başlangıçtır, diriliştir, Allah’a kavuşmaktır. Allah yolunda ölmektir. İşte Murat kardeşimizde öyle yaptı. Vatanına, milletine, bayrağına ve dinine sahip çıktı ve gencecik yaşında şehit oldu." 



Tekbirler eşliğinde ambulansa konulan şehidin cenazesi Çağlayan Cami'ne götürüldü. Murat Yılmaz'ın cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası Taşo Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.