Müslüman Kardeşler'in lideri serbest bırakıldı

Müslüman Kardeşler'in lideri serbest bırakıldı

Bedii, 1 milyonun üzerinde Mısırlı'ya seslendi.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevden alındığı darbeden hemen sonra darbeciler tarafından gözaltına alınan İhvan lideri Muhammed Bedii serbest bırakıldı. Bu durum, milyonlarca kişinin sokaklara çıkmasıyla birlikte darbenin çözülmeye başladığı şeklinde yorumlanıyor. 

Adeviye Meydanı'nda toplanan 1 milyonun üzerinde Mısırlı'ya seslenen İhvan lideri "Muhammed Mursi, tüm Mısırlıların cumhurbaşkanıdır." dedi.

MISIR ORDUSUNA: "BİZ SENİ KORUYACAĞIZ"

Mursi'yi dışarı çıkarana kadar meydanlardayız. Bu yola canımızı koyduk. Azametli Mısır ordusuna sesleniyorum, biz seni koruyacağız. Sen de bizi düşmanlarımıza karşı koruyacaksın. Halkına tek kurşun sıkmayacaksın.

"DİYALOG SÜRECİNDE MUHALEFET BİZİ DİNLEMEYİ REDDETTİ"

Askeri konsey zamanında bile defalarca diyalog toplantısı düzenledik. Muhalefeti davet ettik. Bizi dinlemeyi, katılmayı bile reddettiler. Devrimimiz barış içindedir, öyle kalacaktır. Barış içindeki gösterilerimiz sizin mermilerinizden daha kuvvetlidir.

"MURSİ GERİ DÖNENE KADAR MEYDANLARA ÇIKIN"

Mısır ordusunun herhangi bir grubu himaye etmemesi veya taraf olmaması gerektiğini vurgulayan Bedii, Mısır halkını, Muhammed Mursi'nin yeniden görevine dönmesi için meydanlara çıkmaya davet etti.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.