Mustafa Kır: 2010 KPSS'nin Tümüyle Yok Sayılması Kabul Edilemez

Mustafa Kır: 2010 KPSS'nin Tümüyle Yok Sayılması Kabul Edilemez

2010 Yılı KPSS Sınavı öncesi Fethullah'cı terör örgütü (FETÖ) mensuplarınca sınav sorularının ve cevap anahtarlarını çalınarak yandaşlarına sızdırılması sonucu 6 yıl sonra 2010 KPSS Sıvanın tümüyle yargı tarafından iptal edilmesi ile ilgisi

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI MUSTAFA KIR YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMADA

"2010 KPSS'nın Tümüyle Yok Sayılması Sosyal Travma Oluşturur."DEDİ

 

              2010 Yılı KPSS Sınavı öncesi Fethullah'cı terör örgütü (FETÖ) mensuplarınca sınav sorularının ve cevap anahtarlarını çalınarak yandaşlarına sızdırılması sonucu 6 yıl sonra  2010 KPSS Sıvanın tümüyle  yargı tarafından iptal edilmesi ile ilgisi basın açıklaması yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı  Kır: Sınavın tümüyle iptali sosyal travma oluşturur.Dedi

            Kır: FETÖ mensuplarınca  2010 KPSS  sorularının sızdırıldığı ve cevap anahtarının kendi yandaşlarına  verildiği iddiasıyla   adli yargıda başlatılan kovuşturma  ve  idari yargıda  açılan  iptal davası  neticesinde önce Eğitim Bilimleri Bölümü test soruları iptal edilmiş,  6 yıl sonra da Genel Yetenek ve Genel Kültür Bölümü test soruları   Ankara 1. İdare Mahkemesi’nce (Danıştay’ın verdiği bozma kararına uymak suretiyle)  iptali kararı kamuoyuyla paylaşımıştır.

            Anılan yargı kararının nasıl uygulanacağına ilişkin belirsizlik giderek yerini endişeli bir bekleyişe bırakmıştır. “2010 KPSS’na giren  ve atanma için gerekli puanı alan  her adaya hile yoluyla sınav kazandı muamelesi yapmak ve buna göre sınavın bütününü iptal ederek hakkıyla sınav kazananları mağdur etmek sadece sınava girenleri değil onların  eş, çocuk ve yakınları üzerinde  onarılması mümkün olmayan kalıcı bir travma oluşturacaktır.

             Mezkur sınavda çalınan soruların cevap anahtarları kendilerine  verilmesi suretiyle hile yoluyla sınav kazanarak ataması yapılan FETÖ yanlısı kamu görevlilerinin iptal kararına bağlı olarak görevlerine son verilmesi, bununla birlikte  soruları ve cevap anahtarlarını çalan ve sızdırarak  avantaj sağlayan   sınav sorumluları,hazırlayıcıları ve yöneticiler varsa  bunlar  sorgulanarak haklarında gerekli işlem yapılması elbette hukukun gereğidir.

             Gelinen noktada karşımıza 3 türlü seçenek çıkmaktadır  birincisi 2010 KPSS'ı  tümüyle iptal edilip,86 Bin kişinin İşten Çıkarılması. İkinci olarak, çıkarılacak bir yasal düzenleme ile  Mahkeme kararının   etkisiz hale getirilmesi ve  sınavın bütünüyle geçerli sayılması. Son olarak ta  yapılacak  adli soruşturma ile hile yoluyla sınav kazanan ve memuriyete atananların tespit edilerek  memuriyetten çıkarılmasıdır.  

            2010 KPSS Sınav skoruna göre memuriyete giren  86  Bin civarında kamu görevlisinin kapının önüne bırakılması sınavı alnının teriyle kazanların kazanılmış haklarının ellerinden alınması   demektir. Diğer taraftan  yapılacak bir yasal düzenleme ile sınavın bütünüyle geçerli sayılarak memuriyete girenlerin tamamının masum görülmesi de   hilekar ve sahtekarlara  verilen bir prim olarak değerlendirilecektir..

            Önümüzde MEB uygulaması mevcuttur. 280 Bin kişinin girdiği Eğitim Bilimleri Sınavında  daha önceki sınavlarda başarısız oldukları halde  bu sınavda tüm soruları eksiksiz yanıtlayan 350 kişinin, yine aynı sorulara aynı cevabı veren ve aynı puanı alan  karı-koca 70 aday 2010 KPSS sonuçlarına göre atanan 45 Bin civarında  öğretmen içerisinden adli soruşturma neticesinde yargı makamlarınca bildirilenler ihraç edilmişlerdir.

            Yine aynı şekilde Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümlerinden 2010 KPSS skoruna  göre  kamu görevlisi olarak atananların durumları aynı metotla araştırılmalı  ve hile yoluyla kamuya sızan FETÖ yanlıları temizlenmelidir. Bunların atılması ile yapılan puan hesaplamasında hak kaybına uğrayan  adayların da ataması yapılarak geçte olsa mağduriyetleri giderilelidir.

            Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Hukuk Devleti olduğuna, hile ve hırsızlık yoluyla sınav kazanan ile alnının teriyle  hak ederek sınav kazananların aynı kefede tartılmayacağına inanmak istiyoruz. Bu konuda Memur-Sen Konfederasyonumuzun  Devlet Personel Başkanlığı nezdinde gerek kopya çekenlerin araştırılıp bulunması gerekse yeni mağduriyetler oluşturulmaması yönünde girişimleri sürdürülmektedir.

            Kamu görevlilerinin haksızlığa uğratılmaması yönündeki gayretlerimizin sürdüğünü, haksızlığa uğratılanlar olursa haklarını sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini kamu oyula paylaşıyoruz.     

Mustafa KIR

Memur-Sen Ankara İl Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.