Mustafa Kır'dan G-20 Zirvesi'ne İlişkin Açıklama

Mustafa Kır'dan G-20 Zirvesi'ne İlişkin Açıklama

15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek Dünya Liderleri G 20 Zirvesine Bangladeş ve Mısır Diktatörleri tarafından alınan siyasi idam kararları da gündeme TAŞINMALIDIR.

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI MUSTAFA KIR “BANGLADEŞ'TE  ALINA İDAM KARARI G 20 ZİRVESİNİN GÜNDEMİNE TAŞINMALIDIR” DEDİ

 

Bangladeş'te Alınan İdam Kararı G-20 Zirvesine Taşınmalıdır

 

                15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da  gerçekleştirilecek Dünya Liderleri   G 20 Zirvesine Bangladeş ve Mısır Diktatörleri tarafından alınan siyasi idam kararları da  gündeme TAŞINMALIDIR.

                Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  ev sahipliğini yapacağı, Antalya-Belek'teki  G-20 Liderler  Zirvesinde, küresel ekonomik sorunlardan, terörizme, IMF reformundan  kalkınmaya  yaklaşık 5 yıla yakın bir zamandan beri devam eden 500 bine yakın insanın katledildiği, 10 binlerce insanın yaralandığı ve sakat kaldığı, 5 Milyondan fazla  dünyanın karşı karşıya olduğu mülteci krizine kadar pek çok konunun  ele alınacağı bilinmektedir.  

    Bilindiği üzere 3 Temmuz 2013 te  Abdülfettah El  Sisi tarafından gerçekleştirilen binlerce kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan  darbe ile Halkının % 52 oyuyla iş başına gelen Muhammet Mursi'nin  Cumhurbaşkanlığı görevinden uzaklaştırılmasına   karşı duran darbe  karşıtı Mursi ve   arkadaşlarının İdama ve Müebbet hapse mahkum edilmelerinden sonra şimdide  Bangladeş'te  diktatör Bayan Başbakan Şek Hasine Vecid'in emriyle  alınan idam kararlarıyla Müslüman kıyımı sürdürülmektedir.

                Bangladeş'te Hukuksuz  İdamlar Durdurulmalıdır.                     

            Kırk iki yıl önce Hindistan'ın kışkırtmasıyla  Bangladeş'in Pakistan'dan ayrılması için verilen  Bangladeş bağımsızlık savaşında Bangladeş'in Pakistan'dan  ayrılması fikrine karşı durdukları ve İslami  temelli ‘Birleşik Pakistan’ fikrini savundukları için  Bangladeş hükümeti tarafından Cemati İslami Genel Sekreteri  Abdülkadir Molla  Aralık 2013'te  idam edilmiştir. 90 yaşında olduğu halde  Cemat-i İslami Lideri Prof. Dr. Gulam Azam 2010 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ve  23 ekim 2014 yılında . tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetmiştir. Nisan 2015'te Cemat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı  Muhammed Kamaruzaman'ında  yine savaş suçlusu olarak idamı gerçekleştirilmiştir.

       Cemaat-i İslami Genel Sekreteri Ali Hasan M. Mücahit'in İdamı An Meselesidir

            Şimdi de  Bangladeş Başbakanı Şek Hasina vecid'in emriyle Bangladeş'teki tiyatral Savaş Suçları Mahkemesi'nin hukuksuz kararıyla  Cemaat-i İslami’nin Genel Sekreteri Ali Hasan Muhammed Mücahit sözde mahkemelerin verdiği idam kararının  bu günlerde infaz edilmesi an meselesidir.

                Başta Orta Doğu olmak üzere İslam coğrafyasında kan gövdeyi götürürken , Bangladeş'te  estirilen Devlet Terörü  yüzünden Kukla  mahkemenin  uyduruk siyasi ve maksatlı kararları ile sırf kendilerine muhalif olanları susturma ve sindirme adına  uygulanan kitlesel cinayetleri,  keyfi tutuklamaları, yargısız infazları pervasızca uygulamaları Bangladeş'li Müslümanlar için olduğu kadar bütün Dünya Müslümanları içinde endişe verici ve onur kırıcı  bir durumdur.

                Müslümanların Suskunluğu Zalimlere Cesaret Veriyor.

                Cemaati İslami  liderlerinin   kardeş kavgasına ,Müslüman kanının dökülmesine, ümmetin parçalanmasına engel olmak için verdikleri onurlu  fikri mücadeleden  dolayı tam 45 yıl sonra savaş suçlusu  olarak  yargılanmalarına sessiz kalmak yeni idam kararlarının kapılarını aralayacaktır.

     Bu hukuksuz  kararlar sadece Bangladeş Müslümanlarını değil Tüm İslam ümmetini doğrudan ilgilendiren  imani bir durumdur. Bu haksız,hukuksuz olaya Her platformda Müslümanların karşı durması ise Müslümanların boynunun borcudur. Aksi takdirde Müslümanların suskunluğu ümmet bilincini  ortadan kaldırdığı gibi zalimlerin zulümlerini sürdürmek için cesaret vermektedir.

               Zalimlerin Zulmüne Sessiz Kalmak Zulme Ortaklıktır.

                Ne yazık ki  ülkemizde terör belasına karşı mücadeleyi orantısız güç kullanma  kabul eden, kendi insanlarına karşı yapılan şiddet olayında bile kıyameti koparan, İdamı suç sayan AB ülkeleri  ve ABD 'ni ne yazık ki İslam Ülkelerinde cereyan eden  darbelere ve  idam kararları karşısında  sessizliğini korumaları  demokrasinin değil çifte standardın göstergesidir. Şimdi 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da  gerçekleştirilecek G 20 Liderler  Zirvesi  AB  ülkelerine, ABD'ye   çifte standarttan vaz geçmelerini ifade etmek,  Bangladeş ve Mısır Diktatörleri tarafından alınan siyasi idam kararlarını durdurmaları için harekete geçirmek için  büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

    Dünya Müslümanlarının hamisi konumunda bulanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan' ve Başbakanımız Ahmet Davut oğlundan Bangladeş'te şu günlerde gerçekleştirilmesi an meselesi olan İdam kararının zirveye taşımalarını ve   engellemek için  girişimlerde bulunmalarını  saygıyla arz ediyorum.

                                                                                                          Mustafa Kır

                                                                                           Memur-Sen Ankara İ Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.