Müzekart'a sınırlama geliyor

Müzekart'a sınırlama geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 30 TL karşılığı yıl boyunca tüm müzelere ücretsiz ve sınırsız girişi sağlayan Müzekart uygulamasında sınırlamaya gidiyor.

akanlığın 1 Ocak 2013 tarihi itibarıyla uygulamaya giren kararına göre, Müzekart’ın sağladığı sınırsız giriş hakkı, her bir müze ve örenyerine yılda 1 kez giriş hakkı olacak şekilde sınırlandırıldı.

Müzekart uygulaması, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından 2008 yılında başlatıldı. Uygulama, Türk vatandaşlarının daha çok müze gezmesini sağlamak amacıyla ‘Müze müze gezdiren kart’ sloganı ile hayata geçirildi. Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve örenyerinde ücretsiz olarak kullanılıyordu. Kartın kullanılmadığı yerler, Topkapı Sarayı içerisinde yer alan Harem Dairesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise olarak belirlenmişti. Bu yerler dışındaki tüm müze ve örenyerleri yıl boyunca geçerli olan Müzekart’la ücretsiz ve sınırsız olarak geziliyordu.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.