Nabi Avcı eğitim şurasında konuşulanları netleştirdi

Nabi Avcı eğitim şurasında konuşulanları netleştirdi

Nabi Avcı, Habertürk canlı yayınında Milli Eğitim Şurası'nda tartışılan konulara açıklık getirdi.

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'e konuk olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mili Eğitim Şurası'nda tavsiye niteliğinde alınan karalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı, turizm liselerinde içki sunumu, liselerde Osmanlı Türkçesi dersinin zorunlu olması, karma eğitim ve ilkokullarda Din Kültürü Dersi'nin zorunlu olması hakkında açıklamalarda bulundu.

İÇKİ SUNUMU DERSİ
Avcı, turizm liselerinde içki sunumu hakkında, "Bu ders verilecekse yasal düzenleme yapılmalı. Gençleri alkole yönlendirme riski var, bu konu yarın görüşülecek" ifadelerini kullandı.

Avcı: İçki sunumu dersi verilecekse yasal düzenleme yapılmalı


OSMANLI TÜRKÇESİ DERSİ

Bakan Avcı, Osmanlı Türkçesi dersinin zorunlu hale getirilmesiyle ilgili olarak da, "Benim tercihim seçmeli olmasından yana" dedi.

Bakan Avcı: Osmanlı Türkçesi dersi bence seçmeli olmalı


KARMA EĞİTİM

Karma eğitimin Şura'nın gündeminde olmadığını, ancak bununla ilgili görüşlerin yine de dile getirildiğini belirten Nabi Avcı, "Karma eğitim zaten zorunlu değil, bizim de gündemimizde yeni bir düzenleme söz konusu değil" şeklinde konuştu.

 


İLKOKULDA DİN KÜLTÜRÜ DERSİ

İlkokulda din dersiyle ilgili soru karşısında ise Bakan Avcı, "1,2,3. sınıflarda bu dersin zorunlu olması bana doğru gelmiyor" cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.