Nabi Avcı’dan ‘akademik askerlik’ önerisine yeşil ışık...

Nabi Avcı’dan ‘akademik askerlik’ önerisine yeşil ışık...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan ‘akademik askerlik’ önerisine yeşil ışık...

Akademisyenlerin maaşlarına zam ve ‘akademik teşvik’ öngören tasarı önceki gece TBMM’de kabul edilerek yasalaştı. Tasarının görüşmeleri sırasında söz alan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Bakan Avcı’ya, akademisyenlerin askerlik görevleri hakkında düzenleme olup olmayacağını sordu. MHP’li Bulut, Avcı’ya, “Hâkim ve savcılara yeni verilen, aynı zamanda öğretmenlerimize de verilen akademik askerlik hakkını akademisyenlere vermeyi düşünüyor musunuz” sorusunu yöneltti. MHP’li Bulut’un sorusunu yanıtlayan Bakan Avcı, ilkesel olarak böyle bir düzenlemenin yerinde olacağını ve muhalefetin bu konuda teklif getirirse değerlendirebileceklerini belirtti.

O DA VATAN HİZMETİ SAYILIR

Avcı şunları söyledi: “Genelkurmay ve Millî Savunma Bakanlığı’yla görüşülmeye değer. Akademisyenlerin askerlik görevlerini, kendi akademik çalışmalarını da aksatmayacak bir biçimde yürütmelerinin ilkesel olarak yerinde olacağını düşünüyorum. Akademik hizmetler de vatan görevi sayılır.” 

En düşük maaş 3 bin 20 lira

Akademisyen maaşlarında yüzde 35’e varan artış sağlandı. Profesör maaşı 5 bin 7 ile 5 bin 656, doçent maaşı 3 bin 657 ile 4 bin 265, yardımcı doçent maaşı 3 bin 551 ile 3 bin 571 liraya çıkacak. Araştırma görevlisi maaşı 3 bin 20 ile 3 bin 256 liraya yükselecek. Öğretim görevlisi ve okutman maaşı da 3 bin 20 ile 3 bin 425 lira olacak. Yasaya göre; profesörlere 726, doçentlere 653, yardımcı doçentlere 581, araştırma görevlilerine 508, öğretim görevlilerine de 436 liraya varan teşvik verilecek.

Kaynak : Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.