Nabi Avcı'dan dershane dönüşümü açıklaması!

Nabi Avcı'dan dershane dönüşümü açıklaması!

AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, dershane dönüşümü hakkında konuştu.

AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin özel okullara dönüşümü ile ilgili çıkan bazı haberlere tepki gösterdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avcı, Anayasa mahkemesinde bir buçuk saat süren bir ön savunma yaptıklarını söyledi.

Paralel medyada Anayasa Mahkemesindeki görüşmeler ile ilgili akla hayale gelmedik yalan haberler yayınlandığını dile getiren Avcı, "Önce onları bir kere daha vurgulamakta yarar var. Anayasa Mahkemesinde benim sunuşum bir buçuk saat sürmüştür. Paralel medyanın yazdığı gibi 'Dershaneleri sevdiğimiz için kapatıyoruz' türünden abuk sabuk bir cümle katiyen ne benim ağzımdan ne de herhangi bir başka bürokratımın ağzından çıkmamıştır. Böyle bir şey gündeme gelmemiştir. Paralel bağlantılı sendika temsilcileri ve avukatlarının sorduğu sorular sanki Anayasa Mahkemesi başkanı tarafından sorulmuş gibi haberler yapıldı. Bu doğru değildir. Onlara da gereken cevaplar tarafımdan orada verilmiştir. Dershanelerin dönüşümü ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük" dedi.

"PARALEL YAPILANMANIN YALANCILIKTA, İTİBARSIZLAŞMADA NE KADAR FÜTURSUZ OLABİLECEĞİNİ GÖRDÜK"

Dershanelerin dönüştürme sürecinin ne kadar yerinde olduğunu gördüklerini sözlerine ekleyen Bakan Avcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bütün bu dezenformasyon ve karalama kampanyasının arkasında Anayasa Mahkemesini olabildiğince psikolojik baskı altına alma amacı yattığını biz görüyoruz. Muhtemelen mahkememiz de zaten görüyordur. Bu vesileyle bu paralel yapılanmanın yalancılıkta, itibarsızlaştırmada ne kadar fütursuz olabileceğini bu vesile ile bir kere daha gördük ve yaptığımız işin, yapmaya çalıştığımız işin yani dersanelerin dönüştürülme sürecinin ne kadar yerinde olduğunu bu vesile ile bir kere daha gördük."

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum