Naci Görür'den 7.4'lük deprem beklenen bölgede 2 il için uyarı: 'Risk altındalar!'

Naci Görür'den 7.4'lük deprem beklenen bölgede 2 il için uyarı: 'Risk altındalar!'

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem haritasıyla ilgili uyarılarını sürdürerek, Tunceli ve Bingöl için yeni bir uyarıda bulundu. Görür, özellikle Tunceli'de dikkat çektiği Yedisu Fayı'nın 7.4 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği konusu

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem haritasıyla ilgili uyarılarını sürdürerek, Tunceli ve Bingöl için yeni bir uyarıda bulundu. Görür, özellikle Tunceli'de dikkat çektiği Yedisu Fayı'nın 7.4 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği konusunda uyardı.

Sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli'de yapılan deprem hazırlıklarının olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını ifade etti. Tunceli ve Bingöl'ü ciddi bir risk altında gören Görür, yapılan çalışmaların kentin tam anlamıyla depreme hazırlanmasına yetmediğini belirtti.

Özellikle Yedisu Fayı'nın, Erzincan-Karlıova arasında 1790'lu yıllarda son olarak deprem ürettiğini hatırlatan Görür, bu fayın 250 senede bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda Tunceli'nin, depreme karşı tam anlamıyla hazırlanması gerektiğini belirten Görür, belediye ve kent sakinlerinin omuz omuza çalışması gerektiğini vurguladı.

Deprem uzmanı daha önce "ilk kez söylüyorum" diyerek yaptığı uyarılarla da dikkat çekmiş ve Erzincan-Karlıova bölgesinde bir deprem beklentisi olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.